Napoved dejavnosti

ponedeljek, 17. 6. 2024: Zaključek - MIŠKE
ponedeljek, 17. 6. 2024: Zaključek LUNICE
torek, 18. 6. 2024: Zaključek - OSTRŽKI
torek, 18. 6. 2024: Zaključek Škratki
torek, 18. 6. 2024: Zaključek ČUKCI

Vrtec Ciciban na Kulturnem dnevu slovenskih vrtcev v Metliki

V naglici življenja, kjer kultura in umetnost pogosto ostajata v senci vsakdanjih skrbi, se zdi, da imamo premalo časa za razmislek o globljih vprašanjih bivanja. A prav umetnost nas najde v trenutkih največje radosti in najgloblje žalosti, poišče nas, ko iščemo globlje odgovore, ko nas življenje preseneti z izgubo ali srečo, ki presega vse, kar smo kadarkoli poznali. »V takih trenutkih umetnost ni več prestiž, ampak postane naša osnovna potreba.« (E. Hawke)

V duhu zgoraj zapisanega spoznanja, smo bili slovenski vrtci povabljeni na 11. Kulturni dan slovenskih vrtcev, kjer smo se povezali skozi kulturno-umetniško izražanje zaposlenih v vrtcih in odkrivali številne načine, kako spregovori umetnost, ko besede preprosto niso dovolj.

V soboto, 25. maja, se je 21 strokovnih delavk Vrtca Ciciban odzvalo na povabilo. Od tega je 12 zaposlenih na kulturnem dnevu sodelovalo s točko "Jz sm pa povodn kos". Znova smo pokazali koliko ustvarjalnosti nosimo v sebi, kako znamo stopiti skupaj in kako se znamo zabavati. Tudi to je čar vzgojiteljskega poklica in dela v vrtcu.

VIDEO

 

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika