Ne spreglejte ...

Objave učiteljic PŠ Štangarske Poljane

NAJ PRIJATELJSTVO ŽIVI! Letni koncert zborov OŠ Šmartno 2024

Le kaj se je v sredo, 3. aprila 2024, v večernih urah dogajalo v Športni dvorani Pungrt, da bila do zadnjega kotička zasedena vsa parkirišča daleč naokoli? Naj vam povemo, da ni bila nič manj polna niti tribuna športne dvorane! Pevci OŠ Šmartno so z vsemi sedmimi zbori, ki jih sestavlja 214 pevk in pevcev, in štirimi skupinami ritmike pripravili ter popestrili večer z zanimivim programom. Prvič so se na matični šoli predstavili vsi delujoči zbori, vključno s podružničnimi: OPZ Primskovo, OPZ Štangarske Poljane, OPZ Kostrevnica, OPZ 1. razredov OŠ Šmartno, OPZ1 OŠ Šmartno (pevci 2. in 3. razredov), OPZ2 OŠ Šmartno (pevci 4. in 5. razredov OŠ Šmartno) in MPZ (pevci 6. – 9. razreda OŠ Šmartno) pod vodstvom učiteljic Rahele Sinigoj Fojkar in Tadeje Kreča. Na odru so se jim pridružile plesalke 1.- 4. razreda ritmike pod vodstvom učiteljice Sandre Kapus, ki so z navdušenjem predstavile svojo gibčnost in motorične sposobnosti ob žogah, traku in obročih.

Rdečo nit med nastopajočimi je v besedilo in skeč z aktualno problematiko, ki so ga odigrali učenke in učenci 4. A razreda, humorno oblikovala učiteljica Manja Mihelič. Prvič sta se v vlogi povezovalcev pred takšno množico obiskovalcev preizkusila in svojo vlogo tudi nadvse suvereno in profesionalno opravila četrtošolca Iza Ceglar Mahkovic ter Nik Soklič.

Za pomladansko obarvano sceno je kot vedno poskrbela učiteljica Brigita Lindič ob pomoči učiteljice Tjaše Zakrajšek Kunc in učencev predmetne stopnje. Da so zbori kar najbolje zazveneli, je poskrbel učitelj Boštjan Pogač.

Na koncertu smo se zahvalili tudi devetošolcem, ki so več let s svojimi glasovi bogatili šolske zbore, kar 6 njih, pa je v šolskih zborih prepevalo vseh 9 let šolanja!

Koncert smo zaključili s skupno točko vseh pevk in pevcev, kjer so nam na pomoč priskočili: učiteljica Maja Šturm Razboršek, učitelj Stane Škarja, Tomaž Kosem in Žiga Tori, pozabiti pa ne smemo niti na šestošolca Maksa Juriča, ki je v zadnjem trenutku priskočil na pomoč in svoj klarinetistični part odlično odigral!

 

Hvala vsem učiteljem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi tako obsežnega dogodka ter tehničnemu osebju, ki je poskrbelo, da je bila dvorana pripravljena na sprejem nastopajočih in poslušalcev. In nenazadnje, iskrena zahvala vsem vam, dragi starši, ker podpirate našo dejavnost!

 

Naj zaključim, kot se...


Ogled dokumentarnega filma Divja Slovenija

V petek, 22. 3. 2024, smo si z učenci PŠ Štangarske Poljane, v KD Šmartno, ogledali dokumentarni film Divja Slovenija. Film Mateja Vraniča je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi. Med visokimi...


Noč v šoli

Na naši šoli je bil v marcu prav poseben dan. Vsi učenci, ki letos obiskujemo PŠ Štangarske Poljane smo prespali v šoli. Popoldne smo se zbrali v šoli in odšli na sprehod do dveh učencev. Najprej smo se ustavili pri Sotlarjevih, kjer smo si ogledali prepelice, krave in teličke; pot smo nadaljevali...


Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika