Ne spreglejte ...

  • Akcija zbiranja starega papirja na OŠ Šmartno

    Zima bo kmalu vzela slovo in pogledi nam bodo zopet pogosteje zahajali na lepe zelene gozdove, ki jih tudi v naši okolici ni malo. Gozdovi so pljuča Slovenije in celega planeta. Po nekaterih podatkih že nekaj deset kilogramov odpadnega papirja reši eno smreko, kar pomeni, da lahko z malo truda vsi skupaj naredimo veliko za zeleno Slovenijo. Na OŠ Šmartno smo se odločili, da bomo letos ponovno organizirali strnjeno zbiralno akcijo starega papirja, ki bo potekala: od ponedeljka, 17. 1. 2022, do četrtka, 20. 1. 2022.

    Z zbiralno akcijo bomo prispevali svoj del k ohranjanju zelenih Slovenskih gozdov in hkrati pomagali zbirati sredstva za šolski sklad. Veseli bomo, če boste pri tej akciji pomagali tudi starši. Pomagate lahko na način, da svoje otroke spodbujate k zbiranju papirja pri sosedih, sorodnikih in znancih. Papir pa nato pripeljete v šolo, kjer bo vsak dan od 6h do 19h odprt zabojnik (ob atletski stezi). V primeru, da imate večje količine papirja in problem s prevozom, to sporočite v tajništvo šole. Dogovorili se bomo glede organizacije odvoza. Za vsa dodatna pojasnila lahko pokličete v šolo na telefonsko številko 01 89 00 162.

    simple tree 07022019 | Free SVG

    Več ...
  • 1

Objave učiteljic PŠ Štangarske Poljane

Računalniška učilnica in knjižnica na OŠ Šmartno

V četrtek, 2. 12. 2021, smo izvedli načrtovani tehniški dan Z miško po svetu. Obiskali smo računalniško učilnico na OŠ Šmartno. Spoznali smo miško, tipkovnico in ostale dele računalnika, ki so potrebni za delo. Naučili smo se ustvarjati v programu Slikar, pisati v programu Word in vaditi učno snov s pomočjo interaktivnih vaj na spletu.

Naš obisk na matični šoli  smo izkoristili za spoznavanje prostorov na šoli (tajništvo, zbornico…) in se na koncu ustavili v šolski knjižnici. Knjižničarka Vanja Adamlje je otrokom predstavila urejenost knjižnice in jim prebrala pravljico Kdo bo bral knjigo z mano. Učence je presenetila z izposojo knjige, ki jim je bila všeč.

V

Obisk Knjižnice Litija in pouk s tabličnimi računalniki

V torek, 23. 11. 2021, smo se z učenci 1. in 2. razreda odpravili v Knjižnico Litija. V knjižnici nas je sprejela ga. Majda, ki je učencem s pomočjo zgodbice in slik predstavila razvrstitev knjig v knjižnici. Vse oddelke smo si tudi ogledali in seveda je bila najbolj zanimiv oddelek z risankami in...


Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk smo obeležili v petek, 19. novembra 2021, na dan slovenske hrane. S tem projektom smo otrokom približali pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva, ohranjanja čistega okolja v povezavi s pomenom zdrave in uravnotežene prehrane ter gibanja. Za zajtrk smo jim...


Prijava/odjava uporabnika