Napoved dejavnosti

četrtek, 7. 3. 2024: Pogovorne urice
sreda, 13. 3. 2024: Srečanje z dedki in babicami Pikapolonice
ponedeljek, 18. 3. 2024: Eko teden
sreda, 27. 3. 2024: Babice in dedki, Palčki
torek, 23. 4. 2024: Družinski dan, Palčki

Prvo srečanje z opero

Torek, 27. 2. 2024, je bil za skupine Petelinčki, Pikapolonice in Sovice kulturno obarvan. Čakal nas je namreč obisk SNG Opera in balet Ljubljana. Tja smo se odpravili z avtobusom. Po opazovanju reakcij otrok so bili nad izbiro prevoza zelo navdušeni. Na avtobusu je vladala pozitivna razigranost, veselje in predvsem navdušenost. Po prihodu v Ljubljano nas je pričakal dež, zato smo pohiteli in se odpravili naravnost do Opere. Tam nas je sprejel prijazen gospod, ki nam je predstavil in pokazal prostore operne hiše. Otroci so vneto poslušali in si ogledovali zanimive in dragocene predmete. Najbolj so bili navdušeni, ko nas je popeljal skozi zaodrje, kjer smo si lahko ogledali vso mehanizacijo. Pričakalo pa nas je tudi čisto pravo presenečenje. Na odru je ravno potekala vaja za prihajajočo opero Maddama Butterfly, ki smo si jo lahko za kratek čas tudi ogledali. Seveda v čisti tišini, da nismo motili nastopajočih. 

Po končanem ogledu stavbe smo odšli v manjšo dvorano. Tam smo si ogledali predstavo z naslovom Prvo srečanje z opero. Nastopajoča Petra Vrh Vrezec in Al Vrezec sta otrokom predstavila opero na otroški in hkrati zelo zanimiv ter profesionalni način. Ogledali smo si nekaj opernih arij znanih avtorjev Mozarta, Rossinija in Offenbacha. Otroci so bili nad zvrstjo glasbe navdušeni. Ob odhodu domov smo se pogovarjali o doživetem. Otroci so izpostavili, da jim je bilo najbolj zanimivo glasno petje in vožnja z avtobusom.

V vrtec smo se vrnili ob 13.00 uri. Pojedli smo kosilo in nadaljevali z igro do odhoda domov.

">GALERIJA

Predstava Palčica

Danes nam je dopoldan zopet popestrilo gledališče KU-KUC, ki je za nas odigralo predstavo Palčica. Klasična zgodba popestrena s humornimi vložki, nas je dodobra nasmejala in obenem spomnila, zakaj je pomembno biti dober in sočuten drug do drugega. Veselimo se že tretje predstave v mesecu maju.

Šmarski pust

V Šmartnem pustujemo že od pustne sobote.

Pričeli smo v šmarskem jedru, kjer so otroci združenih skupin Palčki, Pikapolonice in Miške nastopili s pustnimi pesmicami. Ves čas je otroke spremljala  tudi klovnesa, oziroma oni njo :). Potekalo je pravo pustno rajanje. Vse do prihoda kurentov in oračev.

Veselje se je nadaljevalo na pustni torek, ko v vrtec niso vstopili otroci, ampak pustne šeme. Otroci, ki obiskujejo vrtec na Primskovem, v Kostrevnici in Javorju, so odšli od vrat do vrat, v Šmartnem pa na pustno rajanje v kulturni dom in po kraju, ali pa so rajali v svojih igralnicah.

A tudi na obisk ustanov v Šmartnem nismo pozabili. Tako so se pustnih šem razveselili na občini, javnem zavodu, šoli in pri Mačku.

Kljub temu, da zime ni več potrebno odganjati, pa naj običaj še vedno živi.

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika