Napoved dejavnosti

petek, 1. 1. 2021: Novo leto
ponedeljek, 8. 2. 2021: Slovenski kulturni praznik
sobota, 1. 5. 2021: Praznik dela

Igrajmo se s plastelinom

Pozdravljeni otroci!

Pred nami je praznični december. Morda veste, kateri prazniki nas čakajo v tem mesecu? Ali se veselite prihoda katerega od dobrih mož?

Današnja naloga je že praznično obarvana. Ta teden se boste lahko igrali s plastelinom. Pripravili smo vam BOŽIČNE PREDLOGE, s pomočjo katerih bo vaše ustvarjanje in igranje bolj zanimivo. Za ogrevanje pa plastelin dobro pregnetite ter iz njega naredite kačo in žogico. K igri povabite tudi ostale družinske člane. Če doma slučajno nimate plastelina, smo vam pripravili navodila, kako lahko doma skupaj s starši pripravite PLASTELIN.

Z ADVENTNO IGRO UGIBANJA pa boste lahko še vsak dan razmigali svoje možgane.

Prijetno igranje vam želimo! :)

 

15 Smrečic za 15 vrednot

Zaposlene v Vrtcu Ciciban smo v naših spominih in optimizmu našle moč in pozitivno energijo ter se skupaj z Javnim zavodom Bogenšperk in Občino Šmartno pri Litiji odločile, da nam čarobnosti in topline bližajočih praznikov ne more vzeti nihče. Kljub nenavadnim pogojem dela, smo si še enkrat dokazale, da je v volji tudi moč. Petnajst smrečic v šmarskem jedru krasijo naši okraski. Smrečice simbolizirajo petnajst oddelkov vrtca. Vsaka smrečica nosi svojo vrednoto, za katere si tudi v kolektivu vrtca prizadevamo po svojih najboljših močeh.

 

Trije prašički

V času, ko je vrtec odprt le za nujno varstvo, zelo uspešno sodelujemo s starši otrok, ki imajo v vrtcu dodatno strokovno pomoč. V tem tednu bodo otroci skupaj s svojimi starši poslušali pravljico TRIJE PRAŠIČKI in reševali različne naloge.

Ker se zavedamo, da je staršem v tem obdobju včasih že težko najdi zaposlitev za svojega nadobudneža, delimo pravljico in naloge z vami.

 Pravljica TRIJE PRAŠIČKI

 Prijetno poslušanje in igranje!

Mala pozornost za veliko veselje

V vse hitrejšem tempu življenja si v božično-novoletnih praznikih velikokrat pozabimo izreči vse dobro ali pa se poslužujemo voščil preko multimedijskih naprav. Dejstvo je, da na roke pisana beseda počasi izginja.

V ta namen je direktorica DEOS Centra starejših, Ana Petrič, uspešno izpeljala projekt ”Mala pozornost za veliko veselje” in s tem spodbudila ljudi, da želje za leto 2021 zapišejo na papir in voščilnico pošljejo v center starejših. Namen je zbrati 21 tisoč voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji, voščila bodo veseli predvsem tisti, ki nimajo svojcev in pogostih obiskov. "To leto je že tako težko – starostniki so bili deležni izolacije, odtegnitve obiskov, strahu in stisk. 

S tem namenom, smo z otroki našega vrtca naredili veliko voščilnic z lepimi mislimi, katere bodo polepšale dan starejšim. "To leto je že tako težko – starostniki so bili deležni izolacije, odtegnitve obiskov, strahu in stisk. Prepričani smo, da je poslana voščilnica z lepim voščilom lahko najmanj, kar lahko storimo zanje".

Doma lahko skupaj z otroki naredite voščilnice in jih pošljete do 1. decembra s pripisom Mala pozornost za veliko veselje – Ana Petrič na naslov DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice. Na hrbtno stran pa napišite svoje ime in priimek.

Logopedske pravljice

Spoštovani starši!

Na spodnji povezavi vam posredujem logopedske pravljice za treniranje izgovorjave.

Logopedske pravljice

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika