Vrtec Ciciban

Napoved dejavnosti

torek, 25. 9. 2018: Roditeljski sestanek Ostržki
torek, 25. 9. 2018: Roditeljski sestanek SOVICE
torek, 25. 9. 2018: Roditeljski sestanek Polhki
sreda, 31. 10. 2018: Dan reformacije
četrtek, 1. 11. 2018: Dan spomina na mrtve

Začni mlad, tekmuj pošteno

"Začni mlad, tekmuj pošteno", je naslov projekta pri katerem so danes v obliki množičnega teka tekmovali tudi naši otroci iz vrtca Ciciban. Po uvodnem ogrevanju ob dobri glasbi, so se urnih nog in v zdravem tekmovalnem duhu pognali čez štartno črto. Mladim tekačem je bilo naklonjeno tudi vreme, ki jh je še dodatno motiviralo, da so uspešno pritekli v cilj. Današnji dogodek se je izkazal za primer dobre prakse, ki ga je v bodoče vredno nadaljevati.

 

Kolesarčki

Program Kolesarčki je preventivno vzgojni program v cestnem prometu za najmlajše. Vzgoja otrok se prične takoj, ko otrok začne sodelovati v prometu kot potnik v vozilu, kot pešec ali kot kolesar. Namen programa je, da otroka preko igre poučimo o pravilnem vedenju v prometnem okolju, tako da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu.

Danes so bili otroci našega vrtca postavljeni v vlogo voznika in doživljali dogodke kot jih opažajo in zaznavajo vozniki v pravem prometu. Prav tako so bili otroci postavljeni v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu. Ob vsem tem pa so spoznavali osnovne cestno prometne predpise in kako pomembna je uporaba čelade.

     

Sreča

"Sreči ne pripisujem nič večjega in pomembnejšega. Zdi se mi ena najbolj izpraznjenih besed našega časa, velikokrat še praznejša ob povezavi z vzgojo. Želim si vzgojiti sposobnega, samostojnega, vase prepričanega človeka, takšnega, ki bo v življenju telesno in miselno sproščen, bolj ali manj zadovoljen, a dovolj čustveno zrel, da bo prenesel tudi viharje, velike in male. Ali bo iz tega v njem nastala sreča - povsem mogoče je, da bo - ne vem, zelo si želim, da sreče ne bi videl kot osrednji cilj svojega bivanja, kaj šele da bi verjel, da bo prišla od zunaj in potem kar...ostala."

(Nina Prešeren)

Starši, želimo si partnerskega sodelovanja z vami, otrokom pa prijetno bivanje v našem vrtcu.

Galerija skupnih dogodkov

Vrtec Ciciban