Napoved dejavnosti

Ni dogodkov

Gremo v šolo...

Danes so otroci vrtca Ciciban pripravili kratko prireditev, na kateri so se poslovili od naših najstarejših otrok. Ponosni Cici maturantje so se z maturantskimi kapami v sprevodu sprehodili mimo njih. Letos smo imeli prvič tudi predajo ključa mlajši generaciji. Vsem Cici - maturantom želimo, da so njihove počitnice polne smeha in zabave. V jeseni pa naj pogumno sedejo za šolske klopi.

 

Obisk Doma Tisje

"Ni res, da je eno samo sonce

in da samo ono greje.

Sonc je na Zemlji in nebu,

da jih nihče ne prešteje."

                        (T. Pavček)

 

Danes so naše srčke pogreli nasmehi in prijazni pogledi stanovalcev in zaposlenih v Domu Tisje. 

V zgodnjih dopoldanskih urah, smo se otroci in vzgojiteljice skupin Pikapolonice in Petelinčki odpravili na "pohod" proti Domu Tisje. S petjem in plesom smo popestrili bogat kulturni program ob svetovnem dnevu čebel. Z veseljem smo prisluhnili tudi ostalim nastopajočim in se posladkali z okusnim sladoledom.

Verjamemo, da nas ponovno čaka veliko različnih medgeneracijskih druženj, ki vsem nam bogatijo življenja!

 

Tudi deževen dan je lahko zabaven

Tretji dan smo se na Debelem Rtiču prebudili v deževno jutro. A nas dež ni spravil v slabo voljo. Po zajtrku smo se spremenili v detektive narave, zatem raziskali čarobni gozdiček, narisali dnevnik in reševali zabavne "morske naloge". Sledil je odhod proti domu. Tudi vožnja proti domu je minila v vedrem vzdušju, saj so otroci celo pot veselo klepetali, v Šmartnu pa skočili v objem staršem.

 

Z delfini do Pirana

Četrtkov dan je bil namenjen plovbi z ladjico do Pirana. Na poti nas je čakalo prijetno presenečenje. Komaj smo verjeli in dojeli, da mimo nas iz vode veselo poskakujejo čisto pravi delfini. Ogled akvarija v Piranu pa nam je ponudil opazovanje še ostalih živali, ki živijo v morju. Po kratkem ogledu mesta smo si privoščili sladoled. Popoldan smo obalo spremenili v kotičke, ki so nam nudili različne aktivnosti (igra s peskom in vodo, ustvarjanje dnevnika, družabne igre). Da smo lažje dočakali mrak, ki nam je omogočil pohod z lučkami med vinogradi, smo si ogledali risanko Palčica.

Prva morska doživetja

Na poti do morja smo se najprej ustavili v Ankaranu, na pokopališču školjk. Po okusnem kosilu in počitku nas je čakala zabavna pustolovščina v čarobnem gozdičku. Sledila je igra na plaži. Opazovali smo naplavljene klobučnjake, namočili noge v morski vodi in v daljavi opazovali ogromne ladje.

Po večerji smo si na obali naredili pravi beach party ter po tako zabavnem in napornem dnevu smo zelo hitro zaspali.

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika