Vrtec Ciciban

Polhki

Naslov: Litijska cesta 1, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 1-3 leta
Telefon: 01 8992 068
Vzgojiteljica: Melita Peskar
Pomočnici vzgojiteljice: Amanda Cedilnik, Rosanda Prosenc

Obisk agame Kim

V vrtcu smo imeli poseben obisk. Obiskala nas je agama Kim, ki nam jo je prijazno predstavila njena lastnica Petra. Najprej malo zadržano potem pa čedalje bolj pogumno so otroci pristopili k njej. Petra nam je povedala s čim se prehranjuje, kje živi in kako je potrebno skrbeti zanjo. Ugotovili smo, da je to ena prijetna, crkljiva živalca in jo povabili, da nas še kdaj obišče.

Pustni torek

Na pustni torek so se v vrtcu dogajale čudne stvari. Namesto otrok so se igrali, plesali, peli dinozavri, miške, pikapolonice, klovni in še druge maškare. Bilo je pisano in veselo, obiskali so nas tudi otroci iz skupine Polžkov in skupaj smo klicali pomladne dni, ki se jih že veselimo. V popoldanskem času pa je v Športni dvorani Pungrt potekala dobrodelna pustna prireditev z Bibi in Gustijem, ter nastopajočimi otroki. Prireditev je več kot uspela in se že veselimo pisanega pusta naslednje leto.

 

Knjiga je kultura

Spoštljiv in pozitiven odnos do knjige je velik del splošne kulture, zato je pomembno, da otroke že od malega vzgajamo, kako pravilno ravnati z njo. Polhkom je pri tem pomagala knjižničarka Tatjana, ki nas je obiskala v vrtcu in nam pokazala ter povedala kaj je prav in kaj ne. Otroci so z zanimanjem poslušali pravljico Zajčkov bralni krožek in si kasneje ogledali različne kartonke, ki jih je Tatjana prinesla seboj. Bralno kulturo vsakodnevno spodbujamo tudi v vrtcu, saj veliko beremo, gledamo slikopise, se pogovarjamo, se preko knjig učimo ob vseh vrstah literature.

Obisk medicinske sestre

V torek smo imeli v skupini prav poseben obisk. K nam je prišla medicinska sestra Simona, ki dela v ZD Litija. Obisk smo izvedli v sklopu večletnega sodelovanja v projektu "Zdravje v vrtcu", ki ga izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje -NIJZ. Medicinska sestra Simona nam je na prijeten način predstavila poklic medicinske sestre, nam pokazala osnovne pripomočke, ki jih zdravnik uporabi pri rutinskem pregledu ko otrok zboli. Otroci so pogumno pristopili k njej, si ogledali pripomočke, poslušali srček, spoznali zdrav in bolan zobek, ter krokodila Zdravka, ki si vsak dan pridno umiva zobe. Za konec jim je sestra Simona dala še veliko štampiljko, ker so tako lepo in dolgo sodelovali pri dejavnosti.

Priponke:
Download this file (zdravje-v-vrtcu.jpg)zdravje-v-vrtcu.jpg19 kB

Vse lepo v novem letu

Za večino otrok zadnji dan pred novoletnimi prazniki-počitnicami, smo preživeli v znamenju rdeče barve. Pesem, ples, praznovanje rojstnega dne, igra, smeh... vse to je odmevalo v naši igralnici.

V prihajajočih dneh pa vam želimo:

       VSE LEPO ter...

               USPEŠNO,

                        ZADOVOLJNO,

                                       IGRIVO, 

                                            OBJEMOV POLNO.... LETO 2019!

                         Vzgojiteljice Melita, Vesna in Rosanda ter otroci iz skupine Polhki

Božično slikanje

V mesecu decembru smo imeli prav posebno fotografiranje. Pripravili smo ozadje, ustvarili snežno idilo ter si nataknili božičkovo kapo. Nastale so prikupne fotografije, ki bodo otrokom v lep spomin.

Svetovni dan otroka

20. novembra praznujemo Svetovni dan otroka - dan konvencije o otrokovih pravicah. Kot institucija tudi vrtec skrbi za uresničevanje temeljnih otrokovih pravic. Zato smo ta dan obarvali v modro... z oblačili, igračami, barvami, knjigami, itd.

Svetovni dan otroka

20. novembra praznujemo Svetovni dan otroka - dan konvencije o otrokovih pravicah. Kot institucija tudi vrtec skrbi za uresničevanje temeljnih otrokovih pravic. Zato smo ta dan obarvali v modro... z oblačili, igračami, barvami, knjigami, itd.

stran 1 od 2

Galerija Polhki

Vrtec Ciciban