Ne spreglejte ...

 • Prišel je čas počitnic

  Drage učenke in učenci, spoštovani starši ter sodelavke in sodelavci vrtca in šole!

   

  Za učenke in učence je bil včerajšnji dan zadnji v tem šolskem letu. Pred vami so težko pričakovane počitnice. Želim vam, da jih preživite lepo, da ostanete zdravi, da se veseli in nasmejani zopet vidimo v šoli v četrtek, 1. septembra.

   

  Zaposlene od zasluženega dopusta loči še kar nekaj delovnih obveznosti. Vsem vam in seveda tudi staršem se iskreno zahvaljujem za sodelovanje in pomoč pri izvedbi šolanja na daljavo in pri vseh drugih aktivnostih v tem šolskem letu.

   

  Slovenija danes praznuje svoj 31. rojstni dan. Bodimo ponosni, da jo imamo, da se lahko sporazumevamo in šolamo v svojem maternem jeziku. Utrjujmo narodno zavest, da bomo to omogočili tudi našim potomcem. Vsem, tudi našim najmlajšim, želim veselo praznovanje dneva državnosti.

  Več ...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Objave učiteljic PŠ Velika Kostrevnica

Obisk Pustolovskega parka Geoss

V torek, 14. 6. 2022, smo se učenci Podružničnih šol Štangarske Poljane, Velika Kostrevnica in Primskovo odpravili na zaključno ekskurzijo v Pustolovski park Geoss.

Pustolovski park Geoss se nahaja v vasi Slivna, blizu geometričnega središča Slovenije. Tam so se lahko vsi učenci dvignili iz tal med drevesne krošnje in doživeli prave pustolovščine. Tisti najbolj spretni in adrenalina željni so to lahko počeli na višini 25 metrov, zmerneži pa tudi na samo 1 metru.

O prihodu v park so nas prijazno sprejeli izurjeni inštruktorji, ki so skrbeli za našo varnost v času obiska parka.  Za obisk parka smo se morali seveda primerno obuti in športno obleci. Vsak izmed nas je prejel plezalno opremo in se  udeležil inštrukcij na učnem poligonu, kjer smo se seznani s pravili plezanja, morebitnih posebnostih na posamezni progi in s pravili obnašanja v parku.

Po opravljenih inštrukcijah na vadbenem poligonu, smo se lahko samostojno podali na proge. Seveda smo vsi začeli pri rumeni (najlažji), nadaljevali na belo, nato zeleno in najdrznejši tudi na modro progo. Inštruktorji so nas budno spremljali in pomagali, če je bilo to potrebno, ter odgovorili na vsa naša vprašanja v zvezi z uporabo parka in premagovanja prog.

Učenci so vse tri ure, kolikor je bilo časa v parku zabavali in bili zelo vztrajni ter polni adrenalina. Z novimi izkušnjami smo park zapustili in se z avtobusom odpeljali nazaj v šolo.

 

Srečanje PŠ v Šentlovrencu

Podružnična šola Šentlovrenc je gostila 29. Srečanje podružničnih šol

Pripravili smo kulturno športni program, se podali po trim stezi »Loška lisička« na koncu pa smo se osvežili še s sladoledom.

V četrtek...


ND V ARBORETUMU VOLČJI POTOK

V torek, 10. 5., smo šli v Arboretum Volčji Potok. Tam smo videli ogromnega psa iz rastlin. Ime mu je bilo Cvetko. Kmalu smo se ustavili, da smo pojedli malico. Nekateri so si razdelili tudi sladkarije. Ko smo pojedli malico, smo odšli do upravne stavbe, kjer nas je počakal vodič, po imenu Vasja...


Prijava/odjava uporabnika