LUM MALO DRUGAČE

V sredo pred počitnicami smo imeli likovni pouk malo drugače. Šli smo v gozd in nabrali različne materiale. Na šolskem travniku smo izdelali jesenske mandale. Všeč mi je bilo zato, ker smo ustvarjali zunaj in v skupinah. Nastali so zelo lepi izdelki.

Lucija Hribar, 2.razred

Posladkali smo se s kostanjem

V sredo, 10. 10., smo se v gosteh na PŠ Štangarske Poljane posladkali s kostanjem. Takoj po kosilu smo se z avtobusom odpeljali na podružnično šolo, kjer so nas pozdravili in sprejeli učenci ter učiteljice. Sveže pečen kostanj nas je že čakal, prav tako pa smo lahko izbirali med različnimi ustvarjalnimi delavnicami in športnimi igrami. Iz jesenskih plodov narave smo tako ustvarjali ježke iz kostanja, tetke jeseni iz listov in plodov ter hruške debeluške ... Na igrišču pa smo se pomerili, kdo je boljši v hokeju. Učenci so preizkusili tudi vsa igrala, nasmeški na obrazih pa so izdajali, da se imajo zelo lepo.

OBISK KNJIŽNJIČARKE

V ponedeljek, 17.9., nas je obiskala naša knjižnjičarka, ga. Vanja Adamlje. Povedala nam je, da ja danes dan, ko se začne tekmovanje za bralno značko in nam jo tudi predstavila. Pripovedovala je zgodbo o volku, katero smo z zanimanjem poslušali. Kot darilo, pa je vsak prvošolec prejel svojo knjigo. Njenega obiska smo bili zelo veseli.

TEHNIŠKI DAN

     
V soboto, 15. 9., je bila tudi na naši šoli delovna sobota, ki smo jo prav zares preživeli delovno. Prvi dve uri smo spoznavali in se pogovarjali o pomenu skrbi za okolje. Po malici smo vso teorijo prizkusili tudi v praksi. Učenci 1.in 2. razreda so odšli na sprehod po šolski poti in med tem pobirali smeti. Učenci 3. razreda pa so opremljeni z grabljami, metlami, gajbicami in čopiči namenili urediti okolico šole. Pograbili so travo in listje, pobrali sadje, pometli smeti na igrišču in okoli šole. Narisali smo zelena stopala, ki nas opominjajo, kje in kako varno pridemo na šolsko igrišče. Za konec smo se pomerili v igri med dvema ognjema in prijetno utrujeni odšli domov.

Lucija Luknar

 

stran 1 od 2