SIO 2020
  • icon Zbiranje starega papirja

ZBIRANJE PAPIRJA – ZBIRANJE PAPIRJA – ZBIRANJE PAPIRJA – ZBIRANJE PAPIRJA
........................................................................................................

Na PŠ Velika Kostrevnica tudi v letošnjem šolskem letu nadaljujemo z zbiranjem starega papirja. Z izkupičkom od zbranega papirja bomo počasi pričeli urejati "fitnes" na prostem, ki bo namenjen vsem.

Hvala za vašo podporo in pomoč! 

Učenci in učiteljice PŠ Velika Kostrevnica.

.....................................................................................................................................................

ZBIRANJE PAPIRJA – ZBIRANJE PAPIRJA – ZBIRANJE PAPIRJA – ZBIRANJE PAPIRJA

Več ...

Zimski športni dan - drsanje

V ponedeljek, 4. 3., smo imeli zimski športni dan. Vsi polni pričakovanja smo se zjutraj odpeljali v Ljubljano v Lumpi park. Tam so se učenci naučili osnov drsanja in uživali na ledu. Preberite si, kakšni so njihovi vtisi. 

  • Všeč mi je bilo, da smo se igrali ledeno kraljico. (Svit Poglajen, 2. R)
  • Najbolj sem uživala, ko sem bila prvič na drsalkah. (Renata Nograšek, 1. R)
  • Uživala sem, ko smo se igrali ledeno kraljico. Drsanja me ni bilo strah. Bilo je zelo zabavno. (Lara Poglajen, 1. R)
  • Ko smo morali stati pri miru, sem se spotaknil ob lastne noge in padel. Led je bilo zelo trd, a me ni bolelo. Bilo mi je zelo všeč. (Jaka Poglajen, 3. R)
  • Bilo je odlično. Najbolj so mi bile všeč igrice. (Maj Poglajen, 3. R) 

 

Pust, norčavih ust

Na pustni torek so našo šolo obiskali prav posebni učenci: Miki Miška, gusarka, Harry Potter, Batman, muca, robot, morska deklica, strašilo, metulj, okostnjak, kavbojec, vojak, bandit, angelček, miška idr.. Po malici smo odšli na sprehod do vrtca, kjer smo skupaj z vrtčevskimi otroki zarajali in zapeli. 

8. februar - Prešernov dan, slovenski kulturni praznik

     

V tednu pred osrednjim slovenskim državnim in kulturnim praznikom smo se pogovarjali o Francetu Prešernu, brali njegove pesmi in tudi ustvarjali na to temo. Učenci 1. in 2. razreda so naslikali Prešernovo podobo, učenci 3. razreda pa so risali z barvicami in dopolnjevali sliko iz Povodnega moža. 

Ob tej priložnosti naj vas spomnimo, da je jutri, v petek, 8. 2., prost vstop v muzeje in galerije. 

 

Lutke domujejo tudi na naši šoli

V soboto, 2. februarja, smo imeli tehniški dan. Najprej smo se pogovarjali, kakšne vrste lutk poznamo, kako so izdelane, kako poteka lutkovna predstava, kje lutke domujejo ... Odločili smo se, da bodo našle dom tudi v naši šoli. Po malici smo se zato tudi sami preizkusili v izdelovanju lutk. Učenci 1. in 2. razreda so izdelovali marionete iz papirja, v 3. razredu pa so izdelali ročne lutke iz filca in lutke na kuhalnicah. 
Na naši šoli sedaj domuje kar nekaj lutk. Na fotografijah pa si poglejte, s kakšnim veseljem so jih učenci izdelali. 

stran 1 od 7