Objave učiteljic PŠ Velika Kostrevnica

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA

Nekaj foto utrinkov z zaključne ekskurzije.

SREČANJE PODRUŽNIČNIH ŠOL

V petek, 24. 5., smo imeli športni dan. Z učenci iz Temenice, Šentlovrenca, Primskovega in Št. Poljan smo se srečali na gradu Bogenšperk. Prišel je tudi župan in nas pozdravil. Vodička nam je veliko povedala o gradu in njegovi zgodovini. Potem smo se peš odpravili do šole v Kostrevnici. Ko smo prišli, smo pojedli malico in se predstavili s plesom in pesmijo. Dobili smo tudi sladoled. Učenci so se lahko pomerili v športnih igrah in ustvarjalnih delavnicah. Všeč mi je bilo vse.

Žan Berdajs 3. r

Športne igre

Dan pred počitnicami smo izkoristili za športne igre, ki smo jih pripravili na našem šolskem igrišču. Učenci so se dobro razgibali, hkrati pa v igrah tudi zelo uživali. Tukaj je nekaj vtisov o današnjem dnevu:

Najbolj všeč mi je bilo, ko smo šli skozi tunele. Najlažje je bilo ko si zavriskal in naredil počepe. (Maj P.)

Bilo mi je zelo všeč. Najbolj mi je bilo všeč ugibanje kje je žogica. Najtežje je bilo z žvižgačem zadeti v obroč. (Zala Z.)

Všeč mi je bilo plezanje po vrvi in po drogu. (Katarina M.)

Všeč mi je bilo, da sem metala obročke. Všeč mi je bilo, da smo za opravljeno nalogo dobilištampiljko. (Renata N.)

 

Pomladna prireditev

V torek, 2. 4. 2019, je na Podružnični šoli Velika Kostrevnica potekala pomladna prireditev. Prireditev se je začela ob 17.00. Nastopali so otroci iz vrtca Bučke in učenci Podružnične šole Velika Kostrevnica. Najprej so otroci iz vrtca zapeli pesem in zaigrali igrico. Nato pa smo nastopili učenci naše šole s plesom, petjem, deklamacijo in igrico Moj dežnik je lahko balon. Na koncu so nam obiskovalci podarili bučen aplavz, mi pa smo jih povabili v sosednji razred na pogostitev. Mami mi je rekla, da smo bili odlični.

Nejc Conta, 3. R

.....................................................................................................................................................

Še enkrat se želimo zahvaliti spretnim gospodinjam in članicam Rdečega križa, ker so pripravile zares mamljive in slastne priboljške ter tako še polepšale tako čudovito prireditev. Hvala!

 

ODVOZ STAREGA PAPIRJA

Odvoz starega papirja bo predvidoma v petek, 5. 4. 2019
Če imate doma še kaj starega papirja, vas prosimo, da ga pripeljete.

Hvala!

Zimski športni dan - drsanje

V ponedeljek, 4. 3., smo imeli zimski športni dan. Vsi polni pričakovanja smo se zjutraj odpeljali v Ljubljano v Lumpi park. Tam so se učenci naučili osnov drsanja in uživali na ledu. Preberite si, kakšni so njihovi vtisi. 

  • Všeč mi je bilo, da smo se igrali ledeno kraljico. (Svit Poglajen, 2. R)
  • Najbolj sem uživala, ko sem bila prvič na drsalkah. (Renata Nograšek, 1. R)
  • Uživala sem, ko smo se igrali ledeno kraljico. Drsanja me ni bilo strah. Bilo je zelo zabavno. (Lara Poglajen, 1. R)
  • Ko smo morali stati pri miru, sem se spotaknil ob lastne noge in padel. Led je bilo zelo trd, a me ni bolelo. Bilo mi je zelo všeč. (Jaka Poglajen, 3. R)
  • Bilo je odlično. Najbolj so mi bile všeč igrice. (Maj Poglajen, 3. R) 

 

Pust, norčavih ust

Na pustni torek so našo šolo obiskali prav posebni učenci: Miki Miška, gusarka, Harry Potter, Batman, muca, robot, morska deklica, strašilo, metulj, okostnjak, kavbojec, vojak, bandit, angelček, miška idr.. Po malici smo odšli na sprehod do vrtca, kjer smo skupaj z vrtčevskimi otroki zarajali in zapeli. 

8. februar - Prešernov dan, slovenski kulturni praznik

     

V tednu pred osrednjim slovenskim državnim in kulturnim praznikom smo se pogovarjali o Francetu Prešernu, brali njegove pesmi in tudi ustvarjali na to temo. Učenci 1. in 2. razreda so naslikali Prešernovo podobo, učenci 3. razreda pa so risali z barvicami in dopolnjevali sliko iz Povodnega moža. 

Ob tej priložnosti naj vas spomnimo, da je jutri, v petek, 8. 2., prost vstop v muzeje in galerije. 

 

stran 1 od 4