Miške

Naslov: Za Povrtmi 6, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 4-5 let
Telefon: 01 8987 325
Vzgojiteljica: Tina Centa Hribar
Pomočnica vzgojiteljice: Urška Jerin
Spremljevalka: Jera Hauptman

Ujeli smo škrata

Miške v letošnjem letu sodelujemo v projektu Naša mala knjižnica, v okviru katere smo spoznali slikanico italijanskega pisatelja A. Lota Ujel sem škrata. Skupaj smo izdelali lutko - škratka, ki smo ga poslali v partnerski vrtec - Vrtec Mojca v Ljubljani. Od tam pa smo tudi mi prejeli prav poseben paket, v katerem se je skrival škratek, ki so ga izdelali tamkajšnji otroci. Res je prav poseben občutek, ko skupina prejme čisto pravo poštno pošiljko.

Izmenjavo škratkov smo izkoristili za spoznavanje poklica poštarja, v okolici vrtca smo opazovali hišne številke in poštne nabiralnike. V igralnici smo uredili poseben kotiček - pošto. Uspeli smo se slikati s poštarskim vozilom, ki smo ga srečali med sprehodom in tudi obiskati pošto. Očka enega izmed otrok nam je prišel pokazati čisto pravo zbirko poštnih znamk.

Izdelali smo tudi svoj pravljični stol, na katerem sedaj otroci predstavljajo svoje dogodivščine s škratkom, ki skupaj z bralnim nahrbtnikom potuje od družine do družine.

Po kruhu mi diši ...

Miške smo v mesecu novembru spoznavale zanimive reči o kruhu: vsak dan smo beležili, kakšen kruh imamo za zajtrk, kakšne barve in okusa je. Spoznali smo, katere sestavine potrebujemo za peko kruha. Odpravili smo se v trgovino po sestavine in vsak izmed nas je lahko spekel svojo žemljico iz bele...


Množični tek otrok

Tudi v letošnjem letu smo prejeli vabilo Atletske zveze Slovenije, da 26. 9. organiziramo tek na 100 ali 200 metrov, ki naj bo prilagojen starosti otrok. Slogan teka se glasi "Začni mlad, tekmuj pošteno."

Skupina Miške se je tako skupaj s prijatelji iz skupine Petelinčki in Čebelice odpravila v...


Galerija Miške

Prijava/odjava uporabnika