Kotiček za radovedne


Spoštovani starši in ostali obiskovalci,

z največjim veseljem vam sporočamo, da smo za vas pripravili nov zavihek "Kotiček za radovedne", ki ga najdete v meniju na levi strani. V njem boste našli široko paleto idej, dejavnosti ter nasvetov za delo in igrivo učenje z vašimi malčki. Vsebina kotička se bo skozi leto spreminjala, nadgrajevala ter dopolnjevala, prepričani pa smo, da boste vselej našli nekaj tako zase kot za malčke ter da bodo tako vam kot malčkom izbrane vsebine popestrile in obarvale prihajajoče dni.

»Bodite tista sprememba, za katero želite, da bi obarvala svet«. (Gandhi)

Svetovalna služba Vrtca Ciciban


 

Sneženi možje

Pozdravljeni, otroci!

 

Tudi tokrat smo vam pripravili naloge, ki so povezane z zimo, saj se boste pozabavali s sneženimi možmi. Ali veste, kako še z drugo besedo rečemo sneženemu možu? Seveda, snežak. Za začetek boste preizkusili svoje znanje z nalogo VZROK – POSLEDICA. Starši naj vam preberejo vprašanje, vi pa med danimi odgovori poiščite pravega – tistega, ki bo pravilen glede na sliko.

Potem boste sestavljali SNEŽENE MOŽE IZ ENAKIH OBLIK. Najprej boste razrezali vse oblike, nato pa poiskali, kar spada skupaj in snežake nalepili na zimsko pokrajino (npr. en sneženi mož bo iz samih trikotnikov, drug iz kvadratov, itd.).

Mlajši otroci boste SESTAVILI SNEŽENEGA MOŽA. Najprej boste sliko sneženega moža razrezali na trakove. Dele boste med seboj pomešali in jih ponovno sestavili skupaj. Sneženega moža boste nalepili na list.

Na koncu se boste s starši ali drugimi družinskimi člani igrali igrico SNEŽAKOVA IGRA S KOCKO. Metali boste igralno kocko, prešteli pike in narisali del snežaka. Kdor bo prvi narisal svojega snežaka, bo zmagovalec.

Veliko zabave!

Preženimo dolgčas

Pozdravljeni otroci,

za nami je že skoraj polovica meseca januarja in verjamem, da v zimskih radostih, ki nam jih ponuja narava tudi na moč uživate. Za vas sem pripravila 3 dejavnosti, ki naj vam popestrijo zaenkrat še dolge zimske večere ter vam prinesejo obilo igre in veselja.

Pri dejavnosti...


Priponke:
Download this file (LENA KUHA.pdf)LENA KUHA.pdf1644 kB
Download this file (PRODAJALNA IGRAČ.pdf)PRODAJALNA IGRAČ.pdf932 kB

Zimske naloge

Pozdravljeni, otroci!

Juhuhu, končno imamo sneg! Upam, da si se že kaj sankali ali smučali. Kaj še radi počnete na snegu?

Danes smo vam pripravili naloge, ki so povezane z zimo. Odpravili se boste na zimski sprehod, s seboj boste vzeli SEZNAM ZIMSKEGA LOVA. Pozorno boste opazovali naravo ter na...


Letni časi

Pozdravljeni otroci!

Tokrat se bomo pozabavali z letnimi časi. Morda veste, katere letne čase poznamo? Seveda, poznamo zimo, pomlad, poletje in jesen. Skupaj s starši si poglejte FILMČEK O LETNIH ČASIH in se pogovorite o posameznih letnih časih.

Spodaj vas čaka še nekaj nalog, ki so povezane z...


Božična ovratnica

Pozdravljeni otroci!

Se že veselite praznikov, ki so pred vrati? Vas bo obiskal Božiček? Morda dedek Mraz? 

Med prazniki si lahko krajšate čas z ogledom božične pravljice BOŽIČNA OVRATNICA in se poigrate s priloženo IGRO. Lahko naredite tudi LUTKE in odigrate zgodbico, ali pa si naredite KNJIŽNO...


Priponke:
Download this file (Namizna igra.pdf)Igra2662 kB
Download this file (Lutke.pdf)Lutke.pdf1510 kB
Download this file (Knjižno kazalo.pdf)Knjižno kazalo.pdf486 kB

Božična zabava s pujso Peppo

Pozdravljeni otroci!

Ali poznata pujso Peppo? Kaj pa njene prijatelje – ovčko Oljo, zajklo Zinko, zebro Zalko, slončka Stanka in ostale?

Tokrat se boste zabavali v družbi pujse Peppe in njenih prijateljev. S pomočjo gibalnih kartic se boste malo razgibali. S starši boste naredili igralni kocki...


Božični piškotki in zaporedje

Pozdravljeni otroci!

Prvi teden prazničnega decembra je že za nami. Zima nam je razveselila s prvimi snežinkami, a tudi te so se že stopile na vaših malih prstih in rdečih licih ter sedaj čakajo, da se vrnejo zopet v nebo. Kdo ve, morda vas že kmalu ponovno razveselijo s svojim tihim...


Prijava/odjava uporabnika