Lunice

 Naslov: Za Povrtmi 4, 1275 Šmartno pri Litiji
 Starost otrok: 1-2 leti
 Telefon: 031 362 996
 Vzgojiteljica: Jasmina Pajk
 Pomočnici vzgojiteljice: Vesna Turniški, Andreja Hribar

Lunice v marcu

V mesecu marcu je bila naša tema družina. Otroci z navdušenjem vsak dan opazujejo fotografijo svoje družine v igralnici. Poseben dogodek, kateri bo otrokom in starim staršem verjetno ostal v spominu, je obisk dedkov in babic v vrtcu."Luštno" je bilo.

Tudi pri Lunicah smo izdelali majhno pozornost za mamice in očke ter ustvarili svoj "pirh" iz papirja.

Otroci so se prvič srečali s pripovedovanjem zgodbe preko gledališča "kamišibaj", to je bila zgodba z naslovom Moj očka. Otroke je  obiskala knjižničarka, zelo pozorno so poslušali zgodbo Tacek Pacek in se učili primernega ravnanja s knjigo.

Toplejše dni smo izkoristili za veliko gibanja na prostem, otroci zmorejo tudi hojo v hrib. Kako priti navzdol, je pa stvar posameznika ... Opazovali smo, kako pluje ladjica v vedru vode ter pomahali papirnati ladjici, katero smo opazovali z mostu reke.

Marec se je zaključil s praznovanjem rojstnega dne.

Lunice v februarju

V februarju sop se otroci v Lunicah radi igrali v glasbenem kotičku in preizkušali različne inštrumente.

Na pustni torek smo z inštrumenti, glasbo in plesom odganjali zimo v naši igralnici. Otroci so se z veseljem oblekli v pustni kostum in se posladkali s krofi.

{igallery...


Lunice v januarju

V januarju smo pri Lunicah izdelovali sadni napitek in ga z velikim veseljem popili. Razveselil nas je sneg, ki je obogatil našo igro na igrišču. Otroci imajo v igralnici kotiček z zimskimi oblačili in "vadijo" oblačenje kap, šalov, nogavic, rokavic. Otroci so uživali pri ustvarjanju z barvnimi...


Lunice v decembru

Tudi pri Lunicah je december minil v praznično okrašeni igralnici, z vsakodnevnim prižiganjem novoletnih lučk. Ves mesec smo po dnevih odkrivali štiri slike našega adventnega koledarja. Ko smo odkrili sliko, nas je razveselila pesem (Mi delamo snežaka, Jelenček Rudolf, Cin - cin - cin, ter...


Lunice v novembru

Otroci iz skupine Lunice smo se v tem mesecu prvič igrali s plastelinom in bili pri tej dejavnosti kar vztrajni. Skupaj z otroki iz skupine Zvezdice smo si ogledali lutkovno predstavo Muca Copatarica v izvedbi vzgojiteljic.

Otroci obeh skupin so se družili tudi ob predstavitvi inštrumenta...


Lunice v oktobru

V mesecu oktobru so otroci malo bolje spoznali zgodbi Razbita buča in Mala miška ter veliko rdeče jabolko. Za kratek čas so otroci zgodbi poslušali. že na blazini. Še posebej všeč jim je bila interpretacija z lutkami in ustvarjanje ob zgodbah.

Otroci so se seznanili z običajem noč čarovnic, skupaj...


Lunice v septembru

Prvič iti v vrtec ni lahek korak, tako za otroke kot tudi za starše. Ampak skupaj nam je uspelo in v začetku oktobra lahko rečem, da se je skupina zelo dobro navadila na vrtčevo rutino. Solz je vsak dan manj, opazimo tudi že kakšen nasmešek .... Uspelo nam je , da skoraj vsak dan obiščemo igrišče...


Galerija Lunice

Prijava/odjava uporabnika