Vrtec Ciciban

Polžki

Naslov: Za Povrtmi 6, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 3-4 leta
Telefon: 01 8987 325
Vzgojiteljica: Maja Toplak Primc
                                   Pomočnica vzgojiteljice: Katarina Omahen

Vožnja s triciklom, skirojem ali kolesom

Športni program Mali sonček vsebuje nalogo, kjer otroci prikažejo spretnost vožnje s triciklom ali skirojem (3 letniki) oziroma s kolesom (4 in 5 letniki). Otroci naj bi se prosto vozili vsaj dve minuti in vozili med stožci. Starejši otroci naj bi že tudi vijugali in se varno ustavili brez zaletavanja. 

Otroci so se v spretnosti vožnje s kolesi zelo dobro odrezali. Bili so vztrajni, upoštevali so pravila in uspešno premagovali ovire.

Zelišča naša preteklost in prihodnost

Kaj vse nam narava ponuja in kako lahko izkoristimo njeno vrednost, so otroci spoznali preko zelišč, za katere so ugotovili, da so to "rožice, ki zdravijo".

Zbirka receptov, koristnih napotkov uporabe bezga, janeža, materine dušice, žajblja, šentjanževke, ognjiča, … bo koristna popotnica otrokom za lajšanje marsikatere zdravstvene težave. 

 

     

 

 

Obisk kmetijskega posestva Grmače

V mesecu marcu nam prazniki v tem mesecu napovedujejo tematiko posvečeno družini. Ob tej priložnosti se pogovarjamo o otrokovi družini, o bivališčih otrok, o starših in njihovih poklicih, ...

Mamica iz sosednje skupine nas je povabila, da si ogledamo kmetijsko posestvo Grmače, kjer je tudi sama zaposlena. Tako so otroci spoznali poklic gospodarja na podeželju in njegovo delo.

     

21. marec - svetovni dan downovega sindroma

V podporo osebam z downovim sindromom smo si tudi v skupini Polžki obuli različni nogavici.

     

stran 1 od 4

Galerija Polžki

Vrtec Ciciban