Vrtec Ciciban

Škratek

Naslov: Cerkovnik 2a, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 2-3 leti
Telefon: 01 8987 707
Vzgojiteljica: Špela Repovž
Pomočnici vzgojiteljice: Maja Škrbec, Eva Baš

Obisk medicinske sestre

Zdravje v vrtcu je program promocije zdravja, ki ga izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v povezavi s slovenskimi vrtci.

V sklopu tega programa nas je v torek, 22.1. pri Škratkih obiskala medicinska sestra Neja. Seznanila nas je z osebno higieno (umivanje, rok, kihanje, brisanje noskov ...). Predstavitev je bila zelo poučna in prijetna.

 

Svetovni dan pozdrava

21.november je svetovni dan pozdrava. Na ta dan naj bi se spomnili, kako pomemben je pozdrav in pozdravili vsaj deset ljudi. pozdravljanje je namreč lepa navada in del osnovne kulture vsakega človeka.

Medsebojno sporazumevanje ohranja mir.

Prvič so svetovni dan pozdrava praznovali 1973. danes se svetovnega dneva spominjajo vsaj v 180 državah. "Pravila" dneva do danes ostajajo enaka: POZDRAVITI JE POTREBNO VSAJ DESET LJUDI in s tem pokazati, da bi se morali morebitni konflikti reševati s sporazumevanjem, pogovorom. Osebna komunikacija je namreč tista, ki ohranja mir.

Pozdrav je v našem življenju zelo pomemben. Z njim na vsakem koraku prispevamo k boljšim medsebojnim odnosom in k prijetnejšem počutju. Pozdravljamo z namenom, da izkažemo dobrodošlico, pozornost, zaželenost in gostoljubje.

     

 

Galerija Škratek

Vrtec Ciciban