Metuljčki

Naslov: Za Povrtmi 6, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 3-4 let
Telefon: 01 8987 325
Vzgojiteljica: Jasmina Pajk
Pomočnica vzgojiteljice: Bojana Markovič

Metuljčki v februarju

Februar je minil na temo pusta. Že pred pustnim torkom smo imeli v igralnici pustni kotiček, kjer so otroci preizkušali različne pustne kostume in dodatke. Obiskala nas je mamica dečka naše skupine in nam predstavila poklic medicinske sestre. To znanje pa smo nadgradili še ob obisku medicinske sestre Anje, ko smo s pomočjo igre spoznali naše telo (preko knjige) in čutila (vonj, tip). Z lutko konjiček smo na zabaven način spoznali pravi način umivanja zob.  

Otrokom je bil zanimiv tudi model človeškega telesa, katerega smo si ogledali v igralnici.

Metuljčki v januarju

V januarju smo se malo seznanili s črkami in sicer smo jih spoznavali v šaljivih pesmicah in izštevankah. Iz koruznih valjčkov smo izdelali svoje ime, zabavno pa je bilo črke risati v brivsko peno.

Razveselili smo se snega na našem igrišču.

Pogovarjali smo se o higieni rok in zob med obiskom...


Metuljčki v decembru

Metuljčki smo v decembru okrasili smrečico z okraski, katere so otroci izdelali doma skupaj s starši. Otroci so jo ponosno sami okrasili. 

Nadaljevali smo s predstavitvijo najljubše knjige iz metuljčkove bralne vreče, kar dvakrat obiskali telovadnico, prepevali pesmi o dedku Mrazu in snežinkah...


Metuljčki v oktobru

Mesec oktober se je začel s tednom otroka, katerega tema letos je bila "Skupaj nam je dobro." Temo smo povezali s prijateljstvom in učenjem o tem, kako biti prijazen drug do drugega. Teden smo popestrile z menjavo igralnic. Metuljčki smo se šli igrat v igralnico Polžki. Pripravili smo si kotiček...


Metuljčki v septembru

Metuljčki smo se v septembru veliko igrali v naši novi igralnici. Spoznavali smo kotičke, igrače ter seveda otroke, ki so se na novo priključili skupini. 

Himna naše skupine je postala otroška pesmica "Metuljček Cekinček". 

Da nam bo vsem skupaj v vrtcu lepo, so otroci ponovili nekaj vrtčevskih...


Galerija Metuljčki

Prijava/odjava uporabnika