Objave učiteljic PŠ Štangarske Poljane

Nastop na prireditvi

Nastop na prireditvi ob 20. obletnici Društva kmetic Litija in Šmartno

V četrtek, 24. 11.2022, so učenci PŠ Štangarske Poljane nastopili na prireditvi ob 20-obletnici društva kmetic Litija in Šmartno.

Večer so popestrili z ljudskimi plesi, deklamacijami, pesmicami in izštevankami. Na harmoniki nas je spremljal Andraž Jerant, učenec 4. razreda. Skupaj s kmeticami so  prikazali luščenje fižola in ličkanje koruze. Po zaključku nastopa so se posladkali z domačim pecivom in piškoti.

Klub tremi ob začetku nastopa, so učenci nastopili zelo pogumno in sproščeno. Učenci in učiteljice se zahvaljujemo za povabilo na prireditev, saj je bila to za naše učence popolnoma nova izkušnja in doživetje. Prav tako se zahvaljujem tudi staršem, ki so otroke pripeljali na prireditev, jih spremljali na nastopu in pospremili domov. Bila je nova izkušnja in doživetje za vse nas.

Slovenski tradicionalni zajtrk

Na tretji petek v novembru, 18. 11. 2022, smo tudi na PŠ Štangarske Poljane obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost. Letošnji...


Zdravstvena vzgoja

Učence na PŠ Štangarske Poljane je v četrtek, 17. 11. 2022, obiskala medicinska sestra ga. Neja Perič iz ZD Litija. Vsem učencem je pregledal čistočo zob, saj tudi v letošnjem šolskem letu sodelujemo v projektu Zdravi zobje za lep nasmeh.

Po pregledu je sledila Zdravstvena vzgoja za 1. in 2...


Sodelovanje s PGD Štangarske Poljane in evakuacija

V petek, 21. 10. 2022, so nas na Podružnični šoli Štangarske Poljane obiskali gasilci PGD Štangarske Poljane. Predstavili so nam delo gasilcev, nas poučili o naravnih in drugih nesrečah ter predstavili tehnike gašenja požarov.

Letošnji slogan požarne varnosti nosi naslov »TUDI BATERIJE LAHKO...


Kostanjev piknik

Gozd nam to jesen ponuja obilo dobrot, zato smo naročili še prijetno jesensko vreme in organizirali druženje za učence naše šole. Torek, 11. oktober, je bil pravi dan za to. In čisto vsi učenci so se odzvali vabilu.

Učiteljice smo pripravile vodene ustvarjalne delavnice, ga. Helena Lokar Femec je...


Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika