Objave učiteljic PŠ Štangarske Poljane

Kostanjev piknik

V sredo, 10. oktobra, na prelep sončen dan, se je na PŠ Štangarske Poljane dogajal kostanjev piknik. Ob 13.30 uri je pred našo šolo že dišalo. Gospod Uroš Smrekar je poskrbel, da so naši učenci in učenci s PŠ Velika Kostrevnica že lahko poskusili pečen kostanj. Kot pa se za kostanjev piknik spodobi, smo se lahko odžejali z domačim jabolčnim sokom.

Učenci, razdeljeni v dve skupini, so izdelovali gospodično Jesen iz listja in ježke iz gozdnih plodov. Izdelali so tudi hruško Debeluško iz raznobarvnega papirja, se preizkusili v hokeju in razgibavali na različnih igralih.

Čas je prehitro mineval, sonček pa nam je še dodatno pomagal, da smo se imeli lepo. Želimo si, da bi ustvarili še kakšen podoben dogodek.

                                                                                                 Učiteljica Vlasta

CŠOD, 3. r. - 5. dan

Srečno smo prispeli domov, čeprav s polurno zamudo, kar ni bilo načrtovano. Vse do tedaj je potekalo po načrtih: dopoldan so se skupine otrok izmenjale pri vožnji s kanuji, pri moštvenih igrah na igrišču in prosti igri na igralih. Učenci so zagotovo lahko doma pripovedovali o nepozabnem tednu, polnem predvsem prijetnih dogodivščin.

CŠOD, 3. r. - 4. dan

Današnji dan je potekal po enakem urniku kot v torek, le učenci so se pri dejavnostih zamenjali. No, pa tudi vreme je bilo danes nekaj stopinj toplejše. Najbolj pričakovan je bil večerni ples, na katerem so prav vsi uživali. Po pravljici za lahko noč zdaj vsi mirno spijo.

Juti se vrnemo k šmarski šoli ob 16. uri.

CŠOD, 3. r. - 3. dan

Dopoldne smo se odpravili proti pragozdu. Seveda nismo šli V pragozd, saj tja človeška noga ne sme stopiti, pač pa smo z učiteljico Marino hodili OB ROBU pragozda in občudovali rastlinje, ki se obnavlja in spreminja prepuščeno samo sebi in naravnim zakonitostim.

Popoldan je bila v okviru vsebin preživetja v naravi zanimiva zgodba o pralovcu Ötziju, ki jo je slikovito pripovedoval in prikazoval učitelj Jure, nato pa so si učenci za malico na tabornem ognju popekli kose kruha in jabolka.

Po večerji nas čaka še večerni pohod in raziskovanje zvezdnega neba. Zagotovo bo pohod tik pred spanjem poln vznemirjenja.

CŠOD, 3. r. - 2. dan

Danes so učenci raziskali Črno ali Medvedovo jamo, naredili pohod do igrišča pod bivšim smučiščem, spoznavali značilnosti rastlin in živali okoliških gozdov, iskali sledi živali in jih celo našli (več o tem naj učenci kar sami povedo), ustvarili sliko jesenskega drevesa, pri čemer so uporabili naravne materiale, streljali z lokom, kolesarili, se pomerili v znanju v kvizu ... O vremenu pa lahko sklepate s posnetkov.

CŠOD, 3. r. - 1. dan

Prvi dan je za nami, v tem trenutku vsi tretješolci že mirno spijo. Seveda, dan je bil pester, poln novosti: novi prijatelji, nove sobe, novi učitelji, kopica pravil, čisto pravo jesensko vreme ...

Sprehodili smo se že po Kočevju in se seznanili z nekaterimi njegovimi znamenitostmi, obiskali Kočevsko rudniško jezero, lovili rake jelševce, izvedli spoznavni večer, vmes pa pojedli okusno kosilo in večerjo, a tudi malica ni manjkala.

Zagotovo nam tudi jutri ne bo dolgčas!

     

Obisk knjižničarke

V ponedeljek, 17. septembra, na rojstni dan Franceta Bevka in dan zlatih knjig se je začela že 59. sezona branja za bralno značko. Tudi v letošnjem letu je Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS ob pomoči Javne agencije za knjigo in sponzorjev vse prvošolce v Sloveniji obdarilo s knjigo. Letos je bila to slikanica Anje Štefan Kotiček na koncu sveta.

Prvošolce naše podružnice Štangarske Poljane je obiskala knjižničarka, ga. Vanja Adamlje. Prisluhnili so pravljici Preberi mi zgodbo in se razveselili podarjenih knjig.

Pohod po šolskem okolišu

Povezava do video prikaza pohoda: Pohod

Na prijetno sobotno dopodne smo naredili devetkilometrski krog s štartom in ciljem pred šolo v Štangarskih Poljanah. Pri hoji se nam je pridružilo nekaj staršev.

Obdajajo nas čudoviti hribi, ki nudijo obilo možnosti za pohodniške izlete, le izbrati je treba smer. Običajno izberemo takšno, da lahko vsaj nekaj učencev svojim sošolcem pokaže, kje je kdo doma. Tokrat smo objeli dolinico Dragovškega potoka.

     

stran 1 od 2