Čukci

 Naslov: Gradišče 28, 1276 Primskovo
 Starost otrok: 1-3 leta
 Telefon: 01/8975–010
 Vzgojiteljica: Eva Baš
 Pomočnici vzgojiteljice: Eva Lovše, Urška Jerin

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan otrok

Tradicionalni slovenski zajtrk je postal že tradicija vsak tretji petek v novembru na dan slovenske hrane. Že nekaj let zapored otroci tako za zajtrk dobijo kruh, maslo, med, mleko in jabolka iz bližnje okolice. Namen dogodka je spodbujanje zdravega načina prehranjevanja ter uživanje lokalne domače pridelane hrane. Prav ta petek pa je bil še en poseben dan, imenovan Svetovni dan otroka. Žal pa oba dogodka nismo morali podpreti, zaradi že znane trenutne situacije in upamo, da bomo lahko kmalu nadoknadili zamujeno.

 

Ena, dve, tri ... rajamo mi vsi

V tednu otroka ( 5.10. do 9.10. ), smo imeli veliko dejavnosti. Za otroke iz sosednje skupine Sovice smo pripravili krajši nastop v okviru projekta Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD - Zavoda za varstvo kulturne dediščine), katerim smo zarajali, prikazali in se poveselili ob tradicionalnih...


Naš prvi mini sprehod

Bil je lep sončen dan in mi smo se odpravili na naš prvi sprehod. Med potjo smo opazovali letenje metuljev, tekanje muc in oglašanje travniških živali. Zapeli smo tudi kar nekaj pesmic in se imeli lepo.

Galerija Čukci

Prijava/odjava uporabnika