Ne spreglejte ...

Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos je obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.

Tudi na naši šoli smo pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk, s sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!« in obeležili dan slovenske hrane.

Na šoli so potekale različne spremljevalne dejavnosti, ki ozaveščajo pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.

Šestošolci so pripravljali jedi iz žit, kot so dražgoški kruhki, prosena tortica, ajdova kaša. Sedmi razredi so prisostvovali na predavanju o prehrani Antona Komata, nato pa so se odpravili na kmetijo Kotar, kjer so izvedeli nekaj več o mleku ter mlečnih izdelkih, nato pa so degustirali njihove mlečne proizvode. Osmošolci so imeli vodeno dejavnost s strani mikrobiologije Avberšek na temo hrana, vonj in okusi, deveti razredi pa so odšli v zdravstveni dom Litija, kjer so izvedeli nekaj več o zdravju in se seznanili s temeljnimi postopki oživljanja. Tudi na razredni stopnji so potekale različne dejavnosti, ki spodbujajo zdravo in kulturno prehranjevanje. Nekaj utrinkov je v galeriji.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika