MEPI poskusna odprava

Po več mesecih treningov so MEPI-jevci v celotni zasedbi uspešno opravili poskusno odpravo!

Hladen arktični zrak v zadnjih tednih ni bil najbolj prijeten za gibanje v naravi, kaj šele za spanje v šotorih. V četrtek 25. aprila so šmarski MEPI-jevci pričeli poskusno odpravo v Veliki vasi pod Miklavžem, nadaljevali v dežju proti GEOSS-u in cilju prvega dne Potoku pri Vačah. Vodji odprav sva glede na situacijo vprašala MEPI-jevce, če bi jo prekinili a so odločno rekli, da bodo vztrajali in tudi naju motivirali ter navdali s ponosom. Kljub izzivom so v sproščenem vzdušju hodili, opravljali namen - iskali rastline, si skuhali večerjo in se ogreli ob ognju.

Noč v šotorih je bila sveža, ponoči je nekaj ur rahlo deževalo, zjutraj pa smo se zbudili v skoraj sončno jutro. Drugi dan odprave jih je pot vodila od Potoka proti Podbukovju, Rovišču, Tirni in do železniške postaje na Savi, kjer sva jih s slastnimi čevapčiči čakala koordinator projekta MEPI učitelj Bojan in vodja odprave Samo.

Med prvomajskimi počitnicami bodo še malo trenirali, 17. in 18. maja pa jih čaka kvalifikacijska odprava, na kateri bodo potrdili celoletno delo in dokazali, da so iz pravega testa za izzive.

vodji odprav Barbara Hribar Pavli in Samo Škrabanja

 

 

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika