Objave učiteljev

Predavanje za starše učencev od 1. do 4. razreda

Otroci se na poti odraščanja in osamosvajanja soočajo z različnimi izzivi in stiskami. Strokovnjaki pa žal ugotavljajo, da so na te izzive vse manj odporni. Vse pogosteje v šoli jokajo, ker pogrešajo starše, ne morejo slediti pouku zaradi različnih skrbi, strah jih je šole, boli jih trebuh, glava. Starši pogosto težko ocenimo kako resne so otrokove stiske in kako primerno reagirati, da te ne prerastejo v resnejše čustvene težave.

Da bi stiske lažje prepoznali, znali ukrepati, bili otrokom v pomoč ter vedeli na koga se lahko obrnemo, če sami ne zmoremo več, smo za vas pripravili predavanje z naslovom:

S KAKŠNIMI ČUSTVENIMI TEŽAVAMI SE SREČUJEJO NAŠI OTROCI IN KAKO JIM POMAGATI

Predavateljica MATEJA PETRIC, univ. dipl. pedagoginja je direktorica Posvetovalnice Novo mesto. Poleg vodenja Posvetovalnice se ukvarja s svetovanjem otrokom, mladostnikom, staršem ter strokovnim delavcem šol, tako na področju učne uspešnosti kot čustvenih, vedenjskih in drugih težav. Vodi in izvaja različne delavnice, predavanja, seminarje za učence, učitelje in starše. 

Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 23. 1. 2019 ob 17. uri, v avli I. nadstropja OŠ Šmartno.

Svetovalna služba: Mojca Jurca, dipl. ped. in soc. kult.                          Ravnatelj: Albert Pavli, prof.

11. informativa

Na Gospodarskem razstavišču se bo 25. in 26. januarja med 9h in 18h odvijala 11. informativa, sejem izobraževanja in poklicev. Mladim se bodo predstavile srednje šole, šolski centri, skupnost višjih strokovnih šol, univerze s svojimi članicami, programi mednarodne mobilnosti, nekatere državne institucije, ponudniki jezikovnih tečajev itd.

Vstop je prost. Vabljeni zainteresirani starši in učenci.

Čestitka

 

Čestitamo Boru Artnaku za še en izjemen dosežek na športnem področju.

Na zimskem državnem prvenstvu v kategoriji do 16 let je osvojil 2. mesto. Ker Bor letos prvič nastopa v kategoriji do 16 let, star je komaj 14 let, ima ta dosežek še večjo težo.

S tem rezultatom si je priboril vozovnico za zimsko ekipno evropsko prvenstvo do 16 let, kjer bo konec januarja in v začetku februarja zastopal barve Slovenije. Udeležuje pa se tudi že priprav na Olimpijske igre evropske mladine, ki bodo meseca junija v Azerbajdžanu, priprave pa organizira Olimpijski komite Slovenije.

Plavanje na urah športa od 5. do 9. razreda

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo nekaj ur športa izvedli na šolskem bazenu. Začnemo v sredo, 16. 1. 2018. Razpored si lahko ogledate v spletni učilnici - šport in v šoli na oglasni deski, kjer so obešena nadomeščanja.

2018/2019 - RAZPORED PLAVANJA NA BAZENU - URE ŠPORTA, 5.-9. razred - klik 

4. dan ZŠN - 2019

Program poteka po načrtu. Dopoldne in po kosilu učenje smučanja, nato igre na snegu, dogodek dneva pa je bil peka kruha v krušni peči. Pravkar (20.00) se je začel še družabni večer v ZŠN – zaključni večer.

Zadnji dan bomo dopoldne z učenjem smučanja zaključili, po kosilu pa bo na vrsti samo še tekma v veleslalomu. Poudarjali smo in poudarjali bomo De Coubertenovo načelo: važno je sodelovati in ne zmagati.

Vidimo se jutri pred šolo v Šmartnem. Predvidena ura prihoda je 20.00, odvisna pa bo tudi od razmer na cesti.

3. dan ZŠN - 2019

Nekaj utrinkov 3. dneva šole v naravi v slikah.

Naravoslovni dan: Mikrobiologija in biotehnologija

Učenci 9. razreda so imeli danes naravoslovni dan, kjer so spoznavali svet mikrobov, seznanili so pa se tudi z biotehnologijo. Mikrobiologija in biotehnologija sta med seboj tesno povezani in prisotni v našem vsakdanjiku.

V prvem delu so imeli predavanje o mikroorganizmih, njihovi sistematiki, lastnostih, obnašanju in koristih, ki jih imajo za človeka in njegovo okolje.

Pri praktičnem delu so preko eksperimentov spoznali lastnosti gliv kvasovk in delovanje, mikroskopirali bakterije, kvasovke in opazovali plesni na gojišču. S pomočjo lego kock so izdelali iz DNA proteine in pojasnili odpornosti na antibiotike.

V zadnjem delu so poslušali predavanje o osnovah biotehnologije s praktičnimi primeri uporabe ter evalvacijo eksperimenta kvasne bombice.

 

Vabilo na srednješolsko tržnico 2019

Vabimo Vas, da se nam pridružite na SREDNJEŠOLSKI TRŽNICI OSNOVNE ŠOLE ŠMARTNO.
 
Pridružite se nam v sredo, 9. 1. 2019 od 17.00 do 18.30.

Več informacij v prilogi.

stran 1 od 9