Objave učiteljev

ATLETSKI ŠPORTNI DAN

Učenci od 6. do 9. razr. so v petek uspeli ujeti vremensko ugoden dan in izpeljati tradicionalni atletski športni dan. Pomerili so se v: skoku v daljino, teku na 600 in 60 m, metu žvižgača (6. in 7. r.), suvanju krogle (8., 9. r.) in štafetnem teku. Vsa tekmovanja so potekala v športnem duhu, najbolj pa so bili seveda zadovoljni tisti, ki so dosegli najboljše rezultate in se povzpeli na zmagovalne stopničke. Prijetno športno vzdušje veje tudi iz fotografskih utrinkov.

ČESTITKE VSEM!!!

Gredica ob šoli

Z učenci četrtih razredov, ki so vključeni v Projekt Šolski vrt, smo od zgodnje pomladi urejali gredico med šolo in parkiriščem. Z veliko dobre volje in delavnih rok nam je uspelo in sedaj nam šolo krasi lično urejena gredica sivke in okrasnega kamenja. Za vso pomoč se iskreno zahvaljujemo občinskemu hišniku gospodu Franciju Kerncu in pomočniku hišnika gospodu Krešu Novaku, šolskemu hišniku gospodu Janezu Ambrožu in gospodu Janezu Čožu. PGM-u Hotič pa se najlepše zahvaljujemo za njihovo donacijo.

Korak k Sončku

V petek, 17.5.2019, so obiskali VDC in Medobičinsko društvo invalidov Litija – Šmartno tudi učenci 4. b in 4.c. Program je bil podoben kot tisti prejšnji teden, ko so bili gostje učenci 4.a in 4.d.

Tudi tokrat so učenci z veseljem poprijeli za delo in čistili okenska stekla, urejali okolico VDC-ja, sestavljali stikala, šivali, krasili vaze, sodelovali pri likovni terapiji in pri socialni igri.

 

Športni dan na Primskovem

V petek, 17. 5. 2019, smo se z drugošolci odpeljali na Primskovo. Tam so se srečali z vrstniki podružnične šole, ki so jih nestrpno pričakovali. Sledil je pohod po razgibani poti s prelepim razgledom. Ustavili smo se pri lovski koči. Tu so se učenci okrepčali, raziskovali naravo in tekmovali v teku. Vračali smo se po drugi poti v upanju, da vidimo jelene. Niso se prikazali. Pa drugič, je bil komentar učenca, in v razposajenem duhu smo se odpravili do avtobusa. Pomahali smo si v pozdrav in si obljubili, da se še srečamo. Čeprav so nas sončni žarki pričakali šele v Šmartnem, so učenci uživali v športnem dopoldnevu in tkanju novih prijateljstev.

Župančičeva frulica

Predizbora tekmovanja za 29. Župančičevo frulico sta se v petek, 10. 5. 2019, udeležili Ana Kokalj in Lucija Jesenšek iz 5. b razreda.
"Deklamatorski gostota in vnema sta se prešerno kotalili. Pridržane sape smo se vrtinčili med ritemskimi udarci in pomenskimi pobliski. Kadar so završali v skladnem večglasju, smo v blagi omotici hvaležno mrmrali. Mrmot so vzdražili zvonki in prisrčni poudarki Ane Kokalj , ki je skrivnostnega obiskovalca iztesala s posebno dramaturško točnostjo." S temi besedami je pohvalila Anin nastop predsednica tekmovanja za Župančičevo frulico Tjaša Koprivec Vuga, pripovedovalka in pesnica, radijska voditeljica in letošnja predsednica strokovne komisije, v kateri sta bila še Mateja Perpar in Gašper Jarni.
Učenci iz dvanajstih osnovnih šol Osrednje Slovenije, Primorske in Gorenjske so svoje deklamatorske sposobnosti prikazali na OŠ Log- Dragomer. Nobeni naših udeleženki se sicer ni uspelo uvrstiti v ožji izbor, vendar sta s svojima nastopoma suvereno deklamirali pesmi Andreje Borin: Obisk in Izlet. Za nastop obema še enkrat čestitam.

 

ŠD - atletika - prestavljen

Športni dan, ki je bil načrtovan za torek, 14. 5. 2019, je prestavljen. Nov termin bomo sporočili naknadno.

Ekskurzija v Celovec

V soboto, 11.5.2019 so se učenci IP nemščina in NIP nemščina iz 6., 8. In 9. razreda udeležili ekskurzije v Celovec. Ogledali so si Minimundus in Pyramidenkogel ter botanični vrt. V okviru orientacijskega pohoda po starem mestnem jedru, so spoznali glavne znamenitosti mesta. Naročili so hrano in pijačo v nemščini. Učenci so uživali in posneli so lepe fotografije.

Obisk MDI in VDC

V petek, 10.5., je Korak k Sončku  učence 4. a in 4. d ponesel v Litijo. Najprej smo se ustavili v Medobčinskem društvu invalidov Litija – Šmartno, kjer sta nas že četrto leto zapored toplo sprejela predsednik društva g. Bogomir Vidic in podpredsednica ga. Vera Bric.

Predstavila sta nam delovanje društva in njihove številne aktivnosti: športne, ustvarjalne, počitniške, izletniške in druge. Ogledali smo si društvene nove prostore in številne lične izdelke, ki jih ustvarjajo njihove članice. Na poti mimo pokalov s tekmovanj, ki so si jih prislužili člani društva, so nas pogostili z bonboni, tako da smo veselo nadaljevali pot proti VDC.

Varstveno delovni center Zagorje domuje v Šmelcu. Učenci so se navdušeno pridružili njihovim varovancem pri vsakdanjih opravilih. Nekateri so se z vso nemo spopadli s čiščenjem velikih steklenih oken, drugi so pomagali urejati okolico. Dekleta je zanimala likovna terapija, skupina učencev je pripravljala pločevinke za dekoriranje, drugi so izdelovali kroglice iz pisane polstene volne, pri fantih pa je največ zanimanja vzbudilo sestavljanje stikal za hladilnike. Njihovi mentorji so bili tokrat večinoma kar varovanci VDC sami, ki so se z veseljem in z vso odgovornostjo spopadli s to novo izkušnjo.

Vsem gostiteljem iskrena hvala za topel sprejem in nasvidenje na naši zaključni prireditvi!

stran 1 od 17