Objave učiteljev

Množični tek za otroke

Tudi na naši šoli se se razredi prve triade priključili množični akciji Atletske zveze Slovenije, ki spodbuja otroke k atletskim korakom in zdravemu načinu življenja. Pod geslom - "ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO", smo oddtekli 200 metrov in tako prisostvovali najbolj množičnemu otroškemu tekaškemu dogodku v Sloveniji. Kako sta to storila 1.a in 1.b razred, si lahko pogledate v galeriji slik.

ŠPORTNI DAN: igre z žogo

V soboto, 15. 9., so imeli učenci predmetne stopnje športni dan. Pomerili so se v igrah z žogo - ekipe 6. in 7. razr. so tekmovale v malem nogometu (F) in med dvema ognjema (D), osmošolci in devetošolci pa so se pomerili v košarki (D) in nogometu (F). Športni dan je minil v prijetnem in borbenem vzdušju, o čemer pričajo tudi fotografije.

 

 

Varno v prometu

V ponedeljek smo imeli 1.razredi tehniški dan na temo varnost v prometu. Učili smo se pravilno prečkati cesto in spoznavali osnovna prometna pravila. Policist in policistka s policijske postaje Litija sta z nami prehodila del šolske poti in nas opozorila na nevarnosti na njej. 

Obiskali pa so nas tudi predstavniki programa Kolesarček. Program Kolesarček preko igre otroke pouči o pravilnem vedenju v prometnem okolju, tako da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu.

Postavili smo se vlogo voznika in se popeljali po poligonu in tako spoznali osnovne cestno prometne predpise. Na poligonu pa smo morali pravilno prečkati prometno cestišče. Ob vsem tem smo spoznavali kako pomembna je uporaba kresničke v temi.

ZAČETEK BRANJA ZA BRALNO ZNAČKO

V ponedeljek, 17. septembra, na rojstni dan Franceta Bevka in dan zlatih knjig se je začela že 59. sezona branja za bralno značko. Tudi v letošnjem letu je Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS ob pomoči Javne agencije za knjigo in sponzorjev vse prvošolce v Sloveniji obdarilo s knjigo. Letos je bila to slikanica Anje Štefan Kotiček na koncu sveta.

Prvošolce naših podružnic Velika Kostrevnica in Štangarske Poljane je obiskala knjižničarka, učenci prvih razredov matične šole pa so prišli v šolsko knjižnico. Vsi so prisluhnili pravljici in se razveselili podarjenih knjig.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate ali natisnete priporočilne sezname knjig za bralno značko.

Priponke:
Download this file (seznami 2018-19.pdf)seznami 2018-19.pdf600 kB

Športni dan - Javorje

V naši okolici je veliko lepih pohodnih poti in mi smo se za športni dan odločili za eno lepših. Iz Črnega Potoka smo se v jutranjih meglicah preko Riharjevca povzpeli v idilično vasico Javorje, ki pa še ni bila  naš cilj.  Dobrih petsto metrov naprej leži domačija, ki jo je lastnik Janez Javorski poimenoval Dolina miru. Tega dne prav mirna ni bila, saj smo jo hitro napolnili z živahnostjo, ko smo preizkušali energijske točke in si natočili žive vode. Ogledali smo si nasade zdravilnih rastlin in se okrepčali z zeliščnim čajem.

Ker je tega dne potekala tudi vseslovenska čistilna akcija, smo bili pozorni na odvržene odpadke, pa jih nismo našli, ker je očitno, da  po tej poti hodijo in se vozijo osveščeni ljudje. Pa tudi svoje odpadke smo prinesli nazaj v dolino.

Pohod na Svibno

Učenci četrtih razredov so se skupaj z učiteljicami in nekaterimi starši na prvo delovno soboto odpravili na Svibno. Med potjo, ki nas je vodila skozi Litijo, smo v okviru vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo pobirali smeti, v Prapročah pa smo začeli naš vzpon. Na cilju smo utrujeni a zadovoljni pomalicali in se odpočili, nato pa odšli proti domačemu Šmartnu. In imeli smo se prav "luštno" ...

Šolski koledar - delovne sobote

Spoštovani starši!

V skladu s šolskim koledarjem so v šolskem letu 2018/2019 načrtovane 3 delovne sobote.

Na naši šoli smo v skladu s Pravilnikom o šolskem koledarju, v Letnem delovnem načrtu opredelili tri delovne sobote, ki jih bomo izvedli v naslednjih terminih:

  • sobota, 15. 9. 2018,
  • sobota, 17. 11. 2018 in
  • sobota, 2. 2. 2019

Informacije o vsebini posameznih delovnih sobot boste starši in učenci prejeli naknadno.

Albert Pavli, ravnatelj

Vikend odprtih vrat v Srcu Slovenije

Minuli konec tedna je v osrčju Slovenije, kamor spada tudi naša občina, potekal Vikend odprtih vrat. Javni zavodi, podjetniki in turistične organizacije so obiskovalcem odprli svoja vrata in prikazali  ponudbe. Javni zavod Bogenšperk je ponudil voden ogled starega trškega jedra Šmartna pri Litiji. Ker nismo želele zamuditi odlične priložnosti spoznavanja skrivnosti šmarske preteklosti, smo učiteljice četrtih in petih razredov za ogled navdušile učence in tako smo v petek, 7. 9. 2018, pod strokovnim vodenjem Jerneja Kotarja spoznavali kulturne znamenitosti kraja. Po ogledu kraja smo se udeležili tudi lončarske delavnice pri Barbari Dacar. Zavrteli smo vreteno in si izdelali skodelice.

stran 1 od 2