×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5794 is not published

Celjski sejem - ALTERMED & GREEN VITA

V nedeljo, 19. 3. 2023, smo se v Celju udeležili sejma Altermed & green vita. Krovna tema nam je dopuščala izbiro naslova na temo trajnosti, in po razmisleku smo ugotovili, da nam že narava ponuja nekaj živil, ki jih lahko uporabimo v vsakdanji prehrani, tako smo se na sejmu predstavili s temo Gozd nam daje hrano.

Že preteklo pomlad so učenci v okolici šole nabirali bezeg iz katerega smo pripravili bezgov sirup. V jeseni smo nabirali različne plodove, kot sta kostanj in borovnice, pa tudi gobe. Pri pouku smo se pogovorili o lastnostih plodov, hranilni vrednosti, vplivu na zdravje in njihovi uporabi.

Iz nabranih plodov smo pri pouku izbirnih predmetov sodobna priprava hrane, načini prehranjevanja in pri pouku gospodinjstva pripravili različne jedi in jih degustirali. Pripravili smo jogurtovo pecivo z borovnicami, drobljenec z borovnicami in kostanjevo kremo, gobovo juho, ajdovo kašo z jurčki, kostanjeve piškote in lešnikove štruklje.

Na sejmišču so učenci obiskovalcem za degustacijo ponudili bezgov sirup, jogurtovo pecivo z borovnicami ter kostanjeve piškote. Pri predstavitvi so se odrezali odlično, zato so vse dobrote tudi kmalu pošle.

Učenci so si ogledali tudi sejm čebelarstva, lovstva in predstavitvene stojnice lokalnih proizvajalcev različnih dobrot.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika