×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5777 is not published

MEPI - poskusna odprava na podružnico Primskovo

V petek, 10. 3. 2023, se je 6 udeležencev projekta MEPI iz 9. A razreda odpravilo na poskusno odpravo proti podružnični šoli Primskovo. Opremljeni z vso opremo (šotori, spalnimi vrečami, blazinami, hrano, kompasom in zemljevidom ter brez pametnih telefonov) so se ob 12.30 izpred matične šole odpravili na nekaj več kot 15 km dolgo pot, ki jih je vodila po cesti do Lupinice, nato mimo Vrat in Razbor, vse do cilja na podružnični šoli Primskovo, kamor so prispeli ob 17.30.

Na poti so morali opraviti nekaj nalog na vnaprej določenih točkah. Med drugim so morali pri domačinih poizvedeti o izvoru imen določenih krajev. Izvedeli so npr., da ime Kostrevnica izvira iz kombinacije besed revna kost. Mejačev hrib pa naj bi bil tako poimenovan zaradi meje, ki je med II. svetovno vojno potekala po grebenu hriba med Nemčijo in Italijo. Nekaj pred ciljem so morali nabrati tudi nekaj lesa, ki so ga kasneje potrebovali za pripravo kurišča. Na podružnični šoli, kjer se jim je pridružil še poškodovani sedmi udeleženec projekta, je nekaj članov v šolski kuhinji pripravilo kosilo, drugi pa so zunaj pripravljali kurišče, za kasnejše druženje in peko ob ognju. MEPI-jevci so noč prespali na šoli. Nekaj fantov se je odločilo prespati v šotoru, ostali pa so noč raje prebili v varnem zavetju učilnice.

V soboto zjutraj so si pripravili zajtrk in se nato pridno lotili pospravljanja. Ugotovili so, da je poskusna odprava uspela in komaj čakajo na nove izzive, ki jih prinaša ta zanimiv projekt za mlade.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika