Deveti razredi smo bili na ekskurziji

 

V začetku septembra že tradicionalno poteka ekskurzija za deveti razred. Tako je bilo tudi letos. Vremenska napoved za petek je bila obetavna in to nam je dalo dodatno motivacijo za lep dan.

Najprej smo imeli postanek v Radovljici, kjer smo v graščini obiskali Čebelarski muzej,  v delu muzeja pa spoznavali življenje in dela Antona Tomaža Linharta. Na Linhartovem trgu v mestu smo ob pojasnjevalnih tablah ugotavljali, kako se je mesto razvijalo skozi čas. Z opazovanjem pročelij mestnih hiš pa smo imeli tudi nekaj težav, saj smo jih morali sami poiskati s pomočjo zemljevida. Lepo vreme nam je tokrat omogočilo dober razgled z razgledne ploščadi, kjer smo začutili tudi čas pred več kot 10 000 leti, ko so se proti ozemlju, kjer danes stoji Radovljica, počasi valili mogočni ledeniki  in pustili številne sledi v ledeniških morenah.

Za zaključek ekskurzije smo se odpeljali še do Vrbe. Odličen vodič nam ni predstavil le velikega pesnika, ampak tudi življenje v času, ko je tu živel France Prešeren.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika