×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5681 is not published

London - 2. dan

Malo nižje temperature so zjutraj "zbrihtale" naše zaspane glave na poti do podzemne železnice, s katero so se nekateri peljali prvič. Danes je bilo to naše prevozno sredstvo. V središču Londona smo si zjutraj ogledali menjavo kraljeve straže, kjer se nas je zbrala velika množica turistov. Sprehodili smo se po parku Wellington Barracks, kjer so učenci lahko spremljali še menjavo konjske straže in poskušali nasmejati člana kraljeve straže. Pri tem niso bili ravno uspešni. Pot nas je nato vodila do znamenite Oxford ulice. Po kosilu smo se odpravili na nadaljne raziskovanje londonskih znamenitosti. 
 
Sprehodili smo se ob zidovih Tower of London, prehodili milenijski most, prehodili 311 stopnico do vrha spomenika velikemu londonskemu požaru ter si pobliže ogledali Shakespearovo gledališče The Globe. V Londonu se pripravljajo na praznovanje kitajskega novega leta, zato je bil zaprt trg Trafalger. 
 
Počutili pa smo se prav kot Londončani, saj smo morali na licu mesta spremeniti načrt poti do hotela, ker so ravno progo, ki nas pripelje do hotela, pred našim odhodom nepričakovano zaprli. 
 
Z utujenimi stopali in prehojenimi 17 kilometri, smo zvečer hitro zaspali. 
 
Jutri pa nas čakata še Natural History Museum in Madam Tussaud's, kjer se bomo slikali z znanimi osebami. Zvečer pa pot domov.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika