- Podrobnosti
- Objavljeno: nedelja, 19. november 2023
- Prispeval-a: Petra Ivanušič
Na tretji petek v novembru, 17. 11. 2023, smo tudi na PŠ Štangarske Poljane obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk.
Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost. Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk- super dan!«
Učenci so najprej uredili učilnico, pripravili pogrinjke in pozajtrkovali. Po obilnem domačem zajtrku smo se pogovorili o pomenu slovenskega tradicionalnega zajtrka in neznanih besedah (lokalno, pridelava …). Ogledali smo si posnetke o pridelave masla, pridobivanju mleka, nabiranju jabolk in peki kruha. Najmlajši na naši šoli so se preizkusili v peki palačink in sadnih muffinov; malce starejši učenci pa v peki carskega praženca in kuhanju jabolčnega kompota. Vsem skupaj je odlično uspelo in vsi trebuščki so bili polni domačih dobrot. V šoli pa je prav prijetno dišalo.