Ne spreglejte ...

 • Pokloni zvezek

  Že nekaj let se na naši šoli pridružimo akciji Pokloni zvezek, v kateri zbiramo nove, velike in praviloma črtane zvezke za preko 12.000 socialno ogroženih slovenskih osnovnošolcev. Vabljeni k sodelovanju.
  Zvezke bomo zbirali do 7. junija v učilnicah in v kabinetu I/K2
  Tu lahko dobite tudi razglednico, na katero narišete ali napišete pozdrav za sovrstnika, ki bo zvezek prejel.
  Na povezavi lahko najdete več o akciji in tudi nekaj konkretnih zgodb.

  Hvala, ker ste solidarni!

  Več ...
 • 1
 • 2

NAJ PRIJATELJSTVO ŽIVI! Letni koncert zborov OŠ Šmartno 2024

Le kaj se je v sredo, 3. aprila 2024, v večernih urah dogajalo v Športni dvorani Pungrt, da bila do zadnjega kotička zasedena vsa parkirišča daleč naokoli? Naj vam povemo, da ni bila nič manj polna niti tribuna športne dvorane! Pevci OŠ Šmartno so z vsemi sedmimi zbori, ki jih sestavlja 214 pevk in pevcev, in štirimi skupinami ritmike pripravili ter popestrili večer z zanimivim programom. Prvič so se na matični šoli predstavili vsi delujoči zbori, vključno s podružničnimi: OPZ Primskovo, OPZ Štangarske Poljane, OPZ Kostrevnica, OPZ 1. razredov OŠ Šmartno, OPZ1 OŠ Šmartno (pevci 2. in 3. razredov), OPZ2 OŠ Šmartno (pevci 4. in 5. razredov OŠ Šmartno) in MPZ (pevci 6. – 9. razreda OŠ Šmartno) pod vodstvom učiteljic Rahele Sinigoj Fojkar in Tadeje Kreča. Na odru so se jim pridružile plesalke 1.- 4. razreda ritmike pod vodstvom učiteljice Sandre Kapus, ki so z navdušenjem predstavile svojo gibčnost in motorične sposobnosti ob žogah, traku in obročih.

Rdečo nit med nastopajočimi je v besedilo in skeč z aktualno problematiko, ki so ga odigrali učenke in učenci 4. A razreda, humorno oblikovala učiteljica Manja Mihelič. Prvič sta se v vlogi povezovalcev pred takšno množico obiskovalcev preizkusila in svojo vlogo tudi nadvse suvereno in profesionalno opravila četrtošolca Iza Ceglar Mahkovic ter Nik Soklič.

Za pomladansko obarvano sceno je kot vedno poskrbela učiteljica Brigita Lindič ob pomoči učiteljice Tjaše Zakrajšek Kunc in učencev predmetne stopnje. Da so zbori kar najbolje zazveneli, je poskrbel učitelj Boštjan Pogač.

Na koncertu smo se zahvalili tudi devetošolcem, ki so več let s svojimi glasovi bogatili šolske zbore, kar 6 njih, pa je v šolskih zborih prepevalo vseh 9 let šolanja!

Koncert smo zaključili s skupno točko vseh pevk in pevcev, kjer so nam na pomoč priskočili: učiteljica Maja Šturm Razboršek, učitelj Stane Škarja, Tomaž Kosem in Žiga Tori, pozabiti pa ne smemo niti na šestošolca Maksa Juriča, ki je v zadnjem trenutku priskočil na pomoč in svoj klarinetistični part odlično odigral!

 

Hvala vsem učiteljem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi tako obsežnega dogodka ter tehničnemu osebju, ki je poskrbelo, da je bila dvorana pripravljena na sprejem nastopajočih in poslušalcev. In nenazadnje, iskrena zahvala vsem vam, dragi starši, ker podpirate našo dejavnost!

 

Naj zaključim, kot se je zaključil naš koncert, s pomenljivimi Avsenikovimi besedami:

“Ostanimo prijatelji, zdaj naj velja beseda ta,
V pesmi naj družba nam živi še dolge dni.”

 

Foto: Miloš Hudarin

Sodelujemo v projektih

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random

Prijava/odjava uporabnika