Tradicionalni slovenski zajtrk
- Podrobnosti
- Objavljeno: nedelja, 17. november 2024
- Prispeval-a: Petra Ivanušič
Na tretji petek v novembru, 15. 11. 2024, smo tudi na PŠ Štangarske Poljane obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk.
Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost. Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal pod sloganom »Moj naj zajtrk!«
Učenci so najprej uredili učilnico, pripravili pogrinjke in pozajtrkovali. Po obilnem domačem zajtrku smo se pogovorili o pomenu slovenskega tradicionalnega zajtrka in neznanih besedah (lokalno, pridelava …). Ogledali smo si posnetke o pridelavi masla, pridobivanju mleka, nabiranju jabolk in peki kruha. Konec naravoslovnega dneva nam je polepšal še obisk čebelarja. G. Jan Dremelj nam je predstavil zanimivosti o čebelnjaku, čebelicah, izdelavi medu in poklicu čebelar. Predvsem pa je otrokom razložil, kako pomembne so čebelice za naše življenje. Dan je bil zelo razgiban, predvsem pa poučen.