• Govorilne ure so vsak drugi torek v mesecu od 16.30 do 18.00. Datumi so objavljeni v koledarju dogodkov, spremljajte pa tudi zapise v otrokovi beležki
    Več ...
  • Delovne sobote za PŠ Štangarske Poljane v šolskem letu 2018/19: 15. 9. 2018 (športni dan), 15. 12. 2018 (dan šole), 2. 2. 2019 (športni dan).
    Več ...
  • Učenci in učiteljice PŠ Štangarske Poljane tudi v šolskem letu 2018/19 nadaljujemo z zbiranjema starega papirja. Z izkupičkom bomo poravnali del stroškov za zaključno ekskurzijo
    Več ...

CŠOD, 3. r. - 1. dan

Prvi dan je za nami, v tem trenutku vsi tretješolci že mirno spijo. Seveda, dan je bil pester, poln novosti: novi prijatelji, nove sobe, novi učitelji, kopica pravil, čisto pravo jesensko vreme ...

Sprehodili smo se že po Kočevju in se seznanili z nekaterimi njegovimi znamenitostmi, obiskali Kočevsko rudniško jezero, lovili rake jelševce, izvedli spoznavni večer, vmes pa pojedli okusno kosilo in večerjo, a tudi malica ni manjkala.

Zagotovo nam tudi jutri ne bo dolgčas!

     

Obisk knjižničarke

V ponedeljek, 17. septembra, na rojstni dan Franceta Bevka in dan zlatih knjig se je začela že 59. sezona branja za bralno značko. Tudi v letošnjem letu je Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS ob pomoči Javne agencije za knjigo in sponzorjev vse prvošolce v Sloveniji obdarilo s knjigo. Letos je bila to slikanica Anje Štefan Kotiček na koncu sveta.

Prvošolce naše podružnice Štangarske Poljane je obiskala knjižničarka, ga. Vanja Adamlje. Prisluhnili so pravljici Preberi mi zgodbo in se razveselili podarjenih knjig.

Pohod po šolskem okolišu

Povezava do video prikaza pohoda: Pohod

Na prijetno sobotno dopodne smo naredili devetkilometrski krog s štartom in ciljem pred šolo v Štangarskih Poljanah. Pri hoji se nam je pridružilo nekaj staršev.

Obdajajo nas čudoviti hribi, ki nudijo obilo možnosti za pohodniške izlete, le izbrati je treba smer. Običajno izberemo takšno, da lahko vsaj nekaj učencev svojim sošolcem pokaže, kje je kdo doma. Tokrat smo objeli dolinico Dragovškega potoka.

     

Prvi šolski dan