Objave učiteljev

CŠOD Fara 2017 - zadnji dan

S polnimi glavicami znanja, s polnimi trebuščki dobre hrane in nabito polnimi kovčki umazanega perila - PRIHAJAMO!!!

CŠOD Fara 4. dan

Za nami je še en pester dan. Dopoldan smo se z rafti spustili po Kolpi, popoldne pa smo se preizkusili, kako bi preživeli v naravi. Postavili smo si zavetje, pripravili kurišče in celo sami zakurili ogenj. Pocrkljali smo tudi naše želodčke in si spekli klobasice na žerjavici. Po večerji je sledil večer, ki smo ga vsi nestrpno čakali. Uredili smo si frizure, se malce našminkali in pripravili za plesni večer. Žur je trajal skoraj do jutranjih ur, oziroma do 21. ure. Sedaj pa pod tuš in spat, saj se jutri vračamo domov. Starši nas pričakajte ob 16. 15. uri pred OŠ Šmartno.

CŠOD Fara 3. dan

Za nami je še ena mirna noč. Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se odpravili v gozd. Na jasi smo iskali sledi živali, nato nadaljevali pot navkreber do velikega krmišča in kopališča divjih prašičev ter se z zavezanimi očmi iskali v labirintu. Med popoldanskim počitkom nas je obiskal gospod ravnatelj.
Popoldne smo posneli svoj prvi pravi film in se zvečer pomerili v kvizu. Saj veste, kaj pravijo: Kdor zna, ta velja!

Evropski dan oživljanja

Evropa vsako leto 16. oktobra obeležuje "Evropski dan oživljanja".  Geslo letošnjega dneva je " Vsakdo lahko reši življenje".

Nenadni srčni zastoj je eden izmed vodilnih vzrokov smrti v razvitih državah. V Evropi vsako leto doživi srčni zastoj med 350 000 in 400 000 ljudi, v Sloveniji pa okoli 1600 ljudi. Mnogo ljudi umre tudi zato, ker jim očividci ne znajo pomagati, pa čeprav bi jih lahko s pravočasno izvedenimi postopki  rešili.

Ob obeležitvi tega dneva so učenci 9. a razreda, tisti, ki so v lanskem letu tekmovali v poznavanju prve pomoči, prikazali temeljne postopke oživljanja. Prav tako so prikazali uporabo defibrilatorja.

Vsakdo, ki pozna osnove prve pomoči in postopke oživljanja, lahko reši marsikatero življenje ob nenadnem srčnem zastoju.

 

 

 

CŠOD Fara 2. dan

Noč je minila dokaj mirno, za nekatere je bila malce prekratka. Danes smo preizkusili svoje moči in pogum v adrenalinskem parku in v lokostrelstvu. Spoznali smo velike in male živalice v potoku ter na travniku. Na travniku smo našli kar dve bogomolki in eno gozdno žabo. Slogan današnjega dne je: Pogumen ni tisti, ki se ničesar ne boji, temveč tisti, ki strah premaga.

Likovni natečaj - diploma

Te dni smo z daljne Finske prejeli prijazno pismo, v katerem se nam zahvaljujejo za sodelovanje na 16. mednarodnem likovnem natečaju za otroke in mlade z naslovom "Together", ki je potekalo v preteklem šolskem letu. Sporočajo, da je na natečaj prispelo 6800 likovnih del iz 66 držav. In kar nas je posebej razveselilo, je diploma, ki je bila priložena v pismu. Za svoje likovno delo jo je prejel Jan Novljan.