Objave učiteljev

Ritmična gimnastika

V soboto, 8. 4. 2016 se je v Športnem centru Triglav, v organizaciji Športnega kluba Bleščica, odvijalo področno tekmovanje športnih iger mladih za pokal ŠZL v ritmični gimnastiki in estetski gimnastiki. Na tekmovanju je v skupinskih vajah C programa ritmične gimnastike tekmovalo 279 deklet,  318 deklet je tekmovalo v estetski gimnastiki, poleg tega pa smo videli tudi 10 nastopnih točk. Tekmovanja so se udeležile tekmovalke iz 42 osnovnih šol. Nastopile so tri ekipe iz naše šole in dosegle naslednje rezultate:

Cicibanke, ritmična gimnastika: 1. mesto

Mlajše deklice, ritmična gimnastika: 2. mesto

Mlajše deklice, estetska gimnastika: 2. mesto

Dekletom in mentorici Lauri Slapničar iskreno čestitamo!

 

KROS

V četrtek, 20. 4. 2017 je v Mariboru potekal šolski ekipni krosu. Udeležili so se ga tudi nekateri učenci naše šole. Rezultate si lahko pogledate na spodnji povezavi. Prilagamo še nekaj fotografij. Vsem tekačem čestitamo za udeležbo in doseženo uvrstitev.

 

Tekmovanja iz znanja fizike

V soboto 8. aprila, je potekalo državno tekmovanje iz fizike. Razglasitev uradnih rezultatov pomeni sklepni del tekmovanj. Našo šolo sta zastopala Matic Kremžar in Lovro Perme. Njuna pot do državnega tekmovanja je bila vse prej kot lahka.

Najprej sta morala svoje znanje pokazati na šolskem tekmovanju, ki je bilo v četrtek 9. februarja. Matic je dosegel najboljši rezultat med šestimi osmarji, poleg njega pa je bronasto priznanje osvojila tudi Lucija Hostnik. Lovro si je med šestnajstimi devetarji delil prvo mesto s Primožem Adamljetom, bronasta priznanja pa so dobili tudi Manja Bratun, Jernej Lavrih, Sebastjan Kužnik in David Tomažič.

Najbolje uvrščene fizike iz šolskega dela je pot vodila na OŠ Trbovlje, kjer je 17. marca potekalo regijsko tekmovanje. Vseh pet šmarskih učencev je prejelo srebrno priznanje. Med osmarji torej Matic in Lucija ter med devetarji Lovro, Primož in Manja. Matic in Lovro sta tudi zelo prepričljivo zasedla prvi mesti v svojih kategorijah v celotnem Zasavju in si s tem prislužila vstopnico za državno raven.

Del državnega tekmovanja je potekal na fakulteti za matematiko in fiziko v Mariboru. Skozi težke naloge se je nekoliko bolje prebil Lovro in osvojil zlato priznanje, saj se je uvrstil na 25. mesto med devetošolci. Maticu sta tokrat za zlato priznanje zmanjkali pičli dve točki (3 %).

Vsem tekmovalcem in predvsem prejemnikom priznanj iskrene čestitke za trud in dosežke.

SKUPAJ SMO VEČJI

Oddelki OPB 1ab, 2ac in 2bc3b smo sodelovali v projektu SKUPAJ SMO VEČJI. Ustvarili smo risbe in slike na temo TO SEM JAZ – TO SMO MI. Izdelke smo poslali na OŠ Brezovica pri Ljubljani, kjer bodo iz prispelih izdelkov sestavili največji sestavljeni likovni izdelek na svetu in ga vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov.

Regijsko srečanje otroškega parlamenta

V sredo, 29. marca 2017, sva se učenki Ema Bajc in Žana Primc udeležili regijskega srečanja 27. otroškega parlamenta, ki je tokrat potekalo v Trbovljah. 

Mladi parlamentarci iz občin Šmartno pri Litiji, Litija, Trbovlje, Zagorje ob Savi ter Hrastnik smo podali svoja razmišljanja o tem, kakšni želimo postati, kakšna bo naša prihodnost, kakšno vlogo ima izobrazba v prihodnosti, v kakšnem okolju živimo ter  katere vrednote so nam pomembne. 

Naše ugotovitve so bile:

  • Pomembno je ves čas delati na tem, da boš v prihodnosti postal dober človek, skrbel za svoje zdravje, pomagal drugim, razvijal svoje socialno življenje in se zavedal, da služba in šola nista vse, vendar sta kljub temu pomembni.
  • Kakšen bo svet čez 50 let je odvisno predvsem od mladih. Pričakuje se vse večji razvoj tehnologije in posledično bo pripeljalo do tega, da se bomo vse manj družili in bili v naravi. Ker pa vemo, da smo ljudje družabna bitja, bomo znali najti ravnovesje med tehnologijo in socialnim življenjem.
  • Pomembno je, da človeka sodimo po njegovi notranjosti, čeprav zunanji videz velikokrat nadvlada vrednote posameznika.
  • Starši so prvi, ki otrokom vcepijo pomembnost vrednot. Pomemben pa je tudi vpliv prijateljev, medijev, šole itd.
  • Vemo, da bi morali za okolje bolj skrbeti, pa še vseeno tega večinoma ne izvajamo. Pomembno je, da se v lokalni skupnosti organizirajo čistilne akcije, Eko dnevi, da vsaj takrat stopimo skupaj in naredimo svoj kraj lepši.

Veseli smo, da so našemu mnenju prisluhnili tudi ga. Jasna Gabrič, županja občine Trbovlje, ga. Lijana Lovše, podžupanja občine Litija in g. Srečko Vavtar, podžupan občine Šmartno pri Litiji.

Upamo, da bo Slovenija čez 50 let država, v kateri bomo živeli kakovostno, si med seboj zaupali in sprejemali novosti in inovacije, obenem pa ostajali ponosni na to, kar smo.

                                                                                                            Žana Primc, 6.b

Državno tekmovanje iz kemije

Znani so rezultati  državnega tekmovanje iz kemije, ki je potekalo 1. aprila 2017 po različnih regijah, kjer je tekmovalo preko 1700 učencev 8. in 9. razreda. Učenci naše šole so tekmovali na OŠ  L. Adamiča v Grosuplju.

 Letos so morali učenci pokazati zelo veliko znanja, saj so bile naloge zelo zahtevne. To nam priča tudi malo zlatih in srebrnih priznanj v državi.

Marija Snežna Benedičič  iz 8. b je osvojila srebrno Preglovo priznanje. Za doseženo priznanje iskrene čestitke.

stran 1 od 20