Objave učiteljev

Seznami učbenikov in delovnih zvezkov za šolsko leto 2017/2018

V zavihku Knjižnica ali na tej povezavi lahko dostopate do seznama vseh učbenikov in delovnih zvezkov za prihodnje šolsko leto.

Vpis učencev v Zlato knjigo in Knjigo najboljših dosežkov

V torek, 27. 6. 2017, je na gradu Bogenšperk, potekala prireditev, na kateri je župan občine Šmartno pri Litiji, gospod rajko Meserko, podelil priznanje učencem OŠ Šmartno in GŠ Litija - Šmartno, ki so bili vpisani v Zlato knjigo in Knjigo najboljših dosežkov. Prireditev so pripravili učenci in učitelji Glasbene šole Litija - Šmartno, v sodelovanju z JZ Bogenšperk in Občino Šmartno pri Litiji.

 

 

Šolsko leto se je izteklo

Drage učenke in učenci!

Danes zaključujemo šolsko leto 2016/2017. Učenci 9. razreda, ki so se že poslovili so dejali, da gredo v svet po pravi poti. Želim jim, da vedno ostanejo na pravi poti.
Učni uspeh in dosežki, ki ste jih učenci dosegli na mnogih področjih kažejo na to, da je bilo šolsko leto zelo uspešno. Čestitam vam za doseženi učni uspeh in priznanja ter pohvale.
Začetek počitnic sovpada tudi s praznovanjem dneva državnosti. Letos praznujemo 26. obletnico pomembnega dogodka, ko smo Slovenci dobili svojo državo. Iskrene čestitke vsem ob prazniku.
Drage učenke in učenci, želim vam prijetne in ustvarjalne počitnice,  pazite nase in na svoje zdravje.


                                                                                                     Albert Pavli, ravnatelj

Na spodnji povezavi si lahko preberete poslanico ministrice za šolstvo znanost in šport, dr. Maje Makovec Brenčič.

http://www.mizs.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/55/10109/

Športni dan - kolesarjenje

Učenci, katerim je kolesarjenje najbolj pri srcu, so se odločili, da bodo športni dan izkoristili za svoj prilljubljen šport. Tako se je v torek zjutraj 11 učencev skupaj z gospodom ravnateljem in dvema učiteljema za ogrevanje napotilo do doma Tisje, kjer so v prisrčnem vzdušju gospe Lojzki čestitali za častitljivi 100. rojstni dan.

Pot jih je nato vodila proti Trebeljevem. Za prvo osvežitev so poskrbele učiteljice na podružnični šoli Štangarske Poljane, kjer so kolesarji naredili nekaj minutni postanek. Osvežitev se je izkazala kot zelo dobrodošla, saj jih je po nekaj kilometrih kolesarjenja že čakal vzpon na Trebeljevo. Vzpon je med rekreativnimi kolesarji zelo priljubljen. Dolg je 4,3 km in se vseskozi dokaj enakomerno vzpenja z ne preveč težkim naklonom. Najbolj vztrajni-hitri učenci so ga tokrat prevozili v približno 28 minutah in 13 sekundah s povprečno hitrostjo 9,2 km/h (za orientacijo: trenutno zabeležen rekord ima odličen rekreativni kolesar Matej Lovše iz Litije s časom 9 minut in 28 sekund in povprečno hitrostjo 27,3 km/h). Postanek in osvežitev na vrhu sta bila dobrodošla.

Skupina se je tu razdelila. 5 najbolj vzdržljivih učencev (Matevž Štritof (6. r), Maj Ceglar, Filip Ferlan (oba 7. r), Blaž Golob in Andraž Tomažič (oba 8. r)) so se v spremstvu učiteljev Boštjana Pogača in Bojana Brica podali še na vzpon na Prežganje, nato čez vas Volavlje proti Veliki Štangi ter za konec še na zaslužen spust proti Štangarskim Poljanam. Celotna trasa je bila dolga 35,6 km, prevozili so jo v 2 urah in 17 minutah s povprečno hitrostjo 15,6 km/h. Na celotni trasi so na vzponih premagali 639 m višinske razlike, kar je za tako mlade kolesarje dober dosežek.

VEZENJE

Tretješolke Lana, Lucija, Špela in Živa ter četrtošolki Eva in Lara so letos pridno obiskovale krožek vezenja. Njihove izdelke si lahko ogledate na priloženih fotografijah.

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE

V letošnjem šolskem letu je branje za bralno značko zaključilo 340 učencev na matični in podružničnih šolah. Za svoje branje so bili nagrajeni s številnimi lepimi in zanimivimi zgodbami, ki so jih prebirali. Nagradila jih je tudi Knjižnica Litija. Dobili so lepe, zelene bralne majice. Za čisto pravi zaključek pa so poskrbeli učenci, ki so v letošnjem šolskem letu obiskovali izbirni predmet gledališki klub. Pod vodstvom mentorice, učiteljice Simone Podlogar, so za vse "značkarje" zaigrali predstavo Kdo še verjame v pravljice. Pepelka, Rdeča kapica, Zlatolaska in Alica, pa kraljica in vitezi so gledalce navdušili. Predstava je bila izvrstna!

stran 1 od 26