Objave učiteljev

Kulturni dan v Ljubljani

Tokrat nas je Ljubljana pričakala v deževni preobleki, kar pa nas ni zmotilo, da ne bi videli njenih lepot. Spoznavali smo rimsko Ljubljano, pa srednjeveško Ljubljano in vse današnje pomembne in lepe zgradbe. V Narodnem muzeju smo se preoblekli v tuniko in togo, videli mumijo, vaško situlo in drevak. Šli smo tudi na obisk v mestno hišo in se oglasili pri Prešernu. Pogledali smo tja prek in videli Julijo, proti kateri   še dandanes gleda pesnik.

Nemška bralna značka

Ta teden je potekala nemška bralna značka EPI Lesepreis. Udeležilo se je je 30 učencev od 4. do 9. razreda. Zlato priznanje bodo prejeli štirje učenci: Julija Laba, Ajla Kovačević, Nika Poglajen in Marija Snežna Benedičič. Srebrno priznanje bo prejelo 21 učencev. Čestitamo.

Stavka 14. 3. 2018

Spoštovani starši!

V večini slovenskih šol in vrtcev bo v sredo, 14. 3. 2018, potekala stavka. V času stavke v šolah in vrtcih ne bomo izvajali vzgojno-izobraževalnega programa. Stavka bo potekala tudi na naši šoli.

Posredujemo vam nekaj informacij v zvezi s stavko. Informacije so objavljene tudi na šolski spletni strani in na oglasni deski šole.V šoli in v vrtcu bomo zagotovili organizirano varstvo in prehrano za tiste otroke, ki bodo potrebovali varstvo tudi na dan stavke.

Opravičujemo se vam za morebitne težave, ki jih boste zaradi stavke imeli in vas prosimo za razumevanje.

V primeru, da bosta vlada in sindikat dosegla dogovor in bo stavka preklicana, vas bomo obvestili.

Predavanje M. Juhanta

Spoštovani starši!

V okviru projekta Korak k Sončku, ki poteka na šoli, bomo tokrat izvedli predavanje za starše z naslovom Samopodoba in asertivnost. Predaval bo priznani strokovnjak s področja vzgoje Marko Juhant, specialni pedagog. Je avtor številnih priročnikov za vzgojo, izdajatelj časopisa Po pameti in iskani predavatelj za vzgojne izzive današnjega časa. Svoje bogate izkušnje in znanje deli na odkrit, konkreten in praktičen način.

Predavanje bo v ponedeljek, 12. 3. 2018, ob 18. uri, v avli I. nadstropja OŠ Šmartno.   

Vljudno vabljeni!
 

Neobvezni izbirni predmet šport

V mesecu marcu bomo pri neobveznem izbirnem predmetu šport ob torkih (4., 5.r) in sredah (5., 6.r) plavali. Učenci naj imajo s seboj opremo za v bazen.

CŠOD Murska Sobota - 5. dan

Potek zadnjega dne: obisk Vulkanije in gradu Grad. Najbolj smo uživali v 4D animaciji od nastanka  vesolja in vulkana ter začetka in razvoja življenja na naši Zemlji. Spoznali smo olivin, ki je dokaz, da je tu nekoč bil vulkan.

Domov smo se odpravili ob 14.30 in predviden prihod pred šolo je ob 17.00.

stran 1 od 21