DAN SLOVENSKE HRANE

V soboto, 18. 11. 2017, je na OŠ Šmartno ob dnevu slovenske hrane in tradicionalnem slovenskem zajtrku potekal naravoslovni dan in dan odprtih vrat. Učenci smo najprej zajtrkovali obilen tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil sestavljen iz na tradicionalni način spečenega kruha, domačega masla, medu, jabolka in toplega mleka. Po pogovoru o pomenu zdrave prehrane smo pričeli z delavnicami, na katerih je vsak razred pripravljal različne jedi in izdelke.

Pripravljali smo različne namaze, pekli palačinke, pripravljali polnjena pečena jabolka, jabolčni čips, kompot, pekli smo potice, kvašene ptičke, čebulni kruh, pripravljali ocvirkovko, delali maslo, skuto ...

Ob 10.00 so se vrata šole odprla za obiskovalce in učenci smo na stojnicah gostom ponujali pripravljeno hrano, izdelke. Na naravoslovnem dnevu so sodelovali tudi lokalni kmetje v sodelovanju z Zadrugo Jarina, ki so ponujali svoje izdelke, ZD Litija je opravljal meritve krvnega sladkorja, holesterol in tlaka. MC Litija pa je pripravljal in predstavljal svetovne jedi.

Dogodka se je udeležilo veliko krajanov. Za popestritev smo lahko prisluhnili tudi zvokom harmonik naših učencev, ki so iz svojih instrumentov izvabljali domače melodije. Dan je potekal pod vodstvom učiteljice biologije, naravoslovja in gospodinjstva, Lee Štajer, ki je skrbela za odlično organizacijo in pripravo naravoslovnega dne.

Vsem, ki so pri izvedbi naravoslovnega dne sodelovali, se izkreno zahvaljujemo.

Alina Maša Marinč.

Dan slovenske hrane 2017

V soboto smo imeli naravoslovni dan, s katerim smo obeležili dan slovenske hrane in izvedli projekta tradicionalni slovenski zajtrk in šolska shema. Hvala vsem kmetom in drugim ponudnikom unikatnih izdelkov, ZD Litija, ki ste se udeležili ekološke tržnice, predvsem pa učiteljem in učencem, ki ste s svojo izvirnostjo pokazali kaj vse znate pripraviti. Bilo je okusno in prečudovito!
Več o dogajanju si boste prebrali in pogledali v reportaži, ki jo bodo pripravili učenci novinarskega krožka.

Še enkrat hvala, Lea Štajer

Šolske namiznoteniške lige – prijave

Šolske namiznoteniške lige na naši šoli potekajo od leta 2007. Tudi v letošnjem šolskem letu je že vse pripravljeno za izvedbo, potrebujemo le še prijave in igranje z namiznim tenisom se bo lahko začelo. Zato vabimo zainteresirane učenke in učence od 3. do 9. razreda, da se do sobote, 18. 11. 2017, vpišete na prijavni obrazec, ki je obešen na oglasni deski v spodnji avli.

Za začetek si lahko na spodnji povezavi pogledate vrhunsko igro namiznega tenisa.

Posnetek igre na kanalu youtube.com

Novembrske delavnice v OPB

V podaljšanem bivanju smo se v novembru odločili, da si bomo petke malce popestrili, jih naredili bolj zabavne, drugačne, ustvarjalne, sproščene ... Učiteljice bomo krožile tudi po drugih razredih, tako bodo vsi učenci sodelovali v vseh delavnicah. Tako smo v petek, 10. novembra, izvedli turnir v enki, izrezovali in barvali maske, pripravljali smutije, se pomerili v hokeju in izdelovali svečnike. Kako smo se imeli, pa presodite sami in si poglejte fotografije. 

KULTURNI DAN ZA 8. IN 9. razrede

V torek, 7. 11. 2017 bodo imeli učenci 8. in 9. razredov kulturni dan. Obiskali bodo Moderno galerijo.

Odhod izpred šole bo ob 8.15.

Pred odhodom bodo reditelji razdelili malico, razredni blagajniki pa pobrali po 4 eure na učenca za vstopnino in delavnico.

Vrnili se bomo ob 13.30.

22. Ljubljanski maraton - šolski teki

Junaki današnjega 22. Ljubljanskega maratona so po ljubljanskih ulicah oddtekli v idealnih tekaških razmerah (tako je vremensko napoved opisal komentator današnje prireditve) od 600 do 1800 metrov. Šmarskih tekačev se je zbralo kar lepo število - bilo jih je 23 - in tako so si naredili lep uvod v počitnice.

Tekmovalci:

1. in 2. razred - 600 m

Brin Ceglar, Val Dremelj, Matevž Peterlin, Jaša Ceglar, Tilen Groznik, Florian Morgan, Ajda Jakopinn in Nik Elsner.

3. do 5. razred - 1350 m

Domen Dragar, Žan Elsner, Filip Laba, Marko Lupše, Timotej Hauptman, Kolja Oliverovič Femec, Martin Hauptman, Tija Groznik, Vitan Oliverovič Femec, in Gloria Baš.

6. razred - 1800 m

Ian Morgan, Srečko Lupše, Gregor Hauptman in Žiga Elsner.

7. razred - 1800 m

Dominik Hauptman.

 

Čestitamo!!!

 

stran 1 od 9