Vrtec Ciciban

Napoved dejavnosti

torek, 1. 5. 2018: Praznik dela
ponedeljek, 25. 6. 2018: Dan državnosti

Predstava

Danes so si mlajši otroci iz Vrtca Ciciban v KD Šmartno ogledali predstavo Miškinega gledališča z naslovom "ZOO za lahko noč". Deklica Jana in Palček Pripovedovalček sta nas popeljala skozi pisani svet živali naravnost v sanje. Več pa naj vam povedo otroci, ki so z zanimanjem poslušali, gledali in tudi aktivno sodelovali v predstavi.

 

Igre brez meja

Večina otrok uživa v gibanju in se z veseljem vključuje v spontane in vodene športne dejavnosti. Starši in vzgojitelji pa lahko spodbujamo in spremljamo gibalni razvoj otroka, poleg tega pa se skupaj z njimi sprostimo in zabavamo.

Tako smo se na sončen ponedeljek, 23. 4. 2018 zbrali otroci vrtca Ciciban s svojimi starši, bratci in sestricami ter vzgojiteljicami z namenom, da se preko »Iger brez meja«  družimo in skupaj na prostem  uživamo preko gibalnih iger.

V popolni športni opremi smo se najprej na igrišču Sokolsko ogreli, nadaljevanje pa je sledilo na igrišču vrtca Ciciban. Športne igre so potekale po postajah. Vsaka družina je šla skozi 20 različnih športnih iger. Naloge so bile zabavne in ne pretirano težke. Otroci in starši so z žogo ciljali v tarčo, skakali čez ovire, metali obroče na stožce, hodili s hoduljami, poskakovali na trampolinu, se kotalili po hribu, prenašali jajčka na žlici in pesek v vedrih, plezali skozi pajkovo mrežo in sestavljali sestavljanke, razvrščali barvne žoge, zbijali keglje, se igrali s padalom itn.

Za zaključek smo se skupaj ponovno zbrali na igrišču Sokolsko kjer smo se na pesem skupine Čuki z naslovom »Urca« zavrteli in zaplesali ter tako zaključili naše srečanje. Skupno druženje je bilo prijetno in zabavno, ob tem pa smo opravili še nalogo za Mali sonček.

Kot pravi dr. Ranko Rajović: »Največ lahko za svojega otroka naredite s tem, da mu omogočite čim več gibanja.«

Seznam sprejetih otrok in čakalni seznam za šolsko leto 2018/2019

V prilogi je seznam sprejtih otrok ter čakalni seznam za sprejem otrok v Vrtec Ciciban za šolsko leto 2018/2019.

stran 1 od 5

Galerija skupnih dogodkov

Vrtec Ciciban