Vrtec Ciciban

Napoved dejavnosti

ponedeljek, 1. 5. 2017: Praznik dela
nedelja, 25. 6. 2017: Dan državnosti

Postali smo LASTNIKI LIPE in s tem podporniki akcije sajenja avtohtonih medovitih rastlin

Čebelarska zveza Slovenije si vseskozi prizadeva, da se naša krajina bogati in zasaja z avtohtonimi rastlinami, predvsem tistimi, ki so tudi medovite. V letošnjem letu so v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in podjetjem Semenarna Ljubljana za vsako slovensko osnovno šolo in vrtec pripravili sadiko drevesa lipe in semena sončnic. Dostavil nam jih je čebelar g. Srečko Rozina.

Danes smo v našem vrtcu obeležili ''Dan Zemlje''. Skupaj z otroki smo posadili lipo in posejali semena sončnic. Pri tem smo upoštevali navodila za sajenje, ki smo jih dobili od Čebelarske zveze Slovenije.

Seznam sprejetih otrok in čakalni seznam za leto 2017/2018

V prilogi si lahko ogledate seznam sprejetih otrok in čakalni seznam za leto 2017/2018 za Vrtec Ciciban.

Kultura v igri in umetnosti

»Žive naj vsi narodi,
ki hrepene dočakat dan,
da, koder sonce hodi,
prepir iz sveta bo pregnan, da rojak prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak!«
(France Prešeren)

8. februar je slovenski kulturni praznik - Prešernov dan. Ta dan obeležujemo spomin na našega največjega slovenskega pesnika. V vrtcu Ciciban se zavedamo, da je kultura vir narodne identitete, zato jo skušamo približati tudi najmlajšim v vrtcu. Vsako leto po naših enotah potuje »Kulturna škatla«. V škatli je pripravljenih veliko zanimivosti v povezavi s kulturo, Prešernom in Slovenijo. Letošnja nit je bila povezana z umetnostjo – slikanjem in risanjem. Otroci so ustvarili raznolike portrete pesnika, pri čemer so uporabili različne likovne tehnike pod vodstvom svojih vzgojiteljic. Izdelki so izobešeni v vrtcu Ciciban in so del naših priložnostnih tematskih razstav na osrednjem hodniku.

Zapisala: Melita Uštar
Organizatorke dogodka in razstave: Melita Uštar, Sabina Sterle in Polona Jerič

stran 1 od 6

Galerija skupnih dogodkov

Vrtec Ciciban