Vrtec Ciciban

Pomladna prireditev

Po dolgi zimi, ki je nasula ogromno snega, je pomlad prišla tudi na Primskovo.

Skupaj z zajčkom Jurčkom so pomlad iskali učenci POŠ Primskovo in otroci iz skupine Sovice. Z mentoricama učiteljico Joži Markovič in vzgojiteljico Agato Lambergar smo pripravili glasbeno pravljico z dramatizacijo z naslovom Zajček Jurček išče pomlad. Otroci vrtca so se predstavili s pesmicami, plesom, rajalno igro in igranjem na inštrumente, ki so jih na delavnici izdelovali otroci in starši iz odpadnega materiala. učenci šole so si razdelili vloge za igrico, v glavni igralski in pevski vlogi zajčka Jurčka se je odlično odrezal Nejc Pancar. Učenci so nastopili s številnimi deklamacijami in pesmimi ter z angleško točko - vse na temo pomlad. Zahvala velja učiteljici Špeli Potočnik, ki je mentorica pevskega zbora in učiteljici angleščine Darji Lebeničnik, prav tako velja zahvala pomočnicama v vrtcu Mateji Tomažič in Sanji Žapčič.

Na predstavo smo povabili starše otrok in učencev, krajane Primskovega, še posebej pa dedke in babice otrok iz vrtca. Po končani prireditvi smo imeli za vse navzoče pogostitev, ki jo je z veseljem pripravila kuharica Tadeja Zupančič.

Pomladna prireditev je bila že druga predstava za kraj Primskovo. V mesecu februarju smo namreč počastili tudi kulturni praznik s predstavo Oh, ta ljubezen... Pod vodstvom učiteljice Špele Potočnik so otroci in učenci igrali Povodnega moža Andreja Rozmana Roze.

 

Galerija Sovice

Vrtec Ciciban