Vrtec Ciciban

Skrb za zdravje

 

"Kar se Janezek nauči, to Janezek zna." V predšolskem obdobju si otroci pridobivajo izkušnje, stališča in vzorce vedenja, ki jih večinoma obdržijo vse življenje. Zdravje v otroštvu pa določa zdravje v celotnem življenju posameznika in vpliva tudi na naslednje generacije (www.nijz.si/sl/zdravje-v-vrtcu).

Tudi letos sodelujemo v projektu Zdravje v vrtcu, ki ga izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje. Tako pri Polžkih v mesecu januarju še posebej skrbimo za svoje zdravje ter se trudimo odgnati "bacile". V ta namen smo se naučili deklamacijo: Bacili (Anja Mali). Pripravili smo si zdrav napitek iz sadja in zelenjave. Izdelali smo plakat s slikami hrane in pijače: Zdravo/Nezdravo. Obiskala nas je tudi medicinska sestra Hana iz ZD Litija, s katero smo se pogovarjali kako pravilno skrbimo za svoje zdravje. Krokodilu Krokiju so otroci z velikim veseljem očistili zobke. 

Kljub zimskemu času je izrednega pomena tudi gibanje otrok na svežem zraku, ki ga telo potrebuje ne glede na letni čas in je odlična zaščita proti številnim boleznim, saj se s tem krepi tudi imunski sistem. S pomočjo staršev, ki svojim otrokom zagotovite primerno obutev in oblačila, lahko dnevno preživljamo čas tudi na svežem zraku. 

 

Priponke:
Download this file (zdravje-v-vrtcu (1).jpg)zdravje-v-vrtcu (1).jpg19 kB

Galerija Polžki

Vrtec Ciciban