×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5420 is not published

Ne spreglejte ...

 • Zbiranje starega papirja

  Spoštovani krajani!

  Učenci 9. razreda OŠ Šmartno bomo v tednu od ponedeljka, 2. 10., do petka, 6. 10. 2023, zbirali STAR PAPIR. Prosimo vas, da odpadni papir, zvezan v svežnje, odložite pred vhod svoje hiše ali stanovanja. Prosimo vas, da ne prilagate kartona, saj le-ta zniža ceno zbranemu papirju. Veseli pa bomo, če ga boste pripeljali pred šolo, in sicer k vhodu v športno dvorano (nasproti igrišča oz. strelskega doma), kjer bo stal kontejner. Če imate večjo količino papirja, nam sporočite in organizirali bomo šolski prevoz.

  HVALA!                                                          9. a, b in c ter razredničarke

  Več ...
 • 1
 • 2
 • 3

Sodelovanje s PGD Štangarske Poljane in evakuacija

V petek, 21. 10. 2022, so nas na Podružnični šoli Štangarske Poljane obiskali gasilci PGD Štangarske Poljane. Predstavili so nam delo gasilcev, nas poučili o naravnih in drugih nesrečah ter predstavili tehnike gašenja požarov.

Letošnji slogan požarne varnosti nosi naslov »TUDI BATERIJE LAHKO ZAGORIJO«, zato so nas poučili o nevarnostih in pravilnem ravnanju z baterijami v mobilnih telefonih, prenosnih računalnikih, električnih skirojih …

Po uvodnem delu v učilnici je bilo na vrsti aktivno učenje, kako ravnati ob morebitnem resničnem požaru v šoli. Ob zvoku sirene smo izvedli požarno vajo in se po evakuacijski poti umaknili iz šole na zbirno mesto. Evakuacijo smo izvedli v rekordno kratkem času, a vseeno si želimo, da nas kaj takega nikoli ne doleti.

Po evakuaciji so se učenci na šolskem igrišču razdelili v dve skupini in gasilci so jim prikazali pravilno ravnanje s ponesrečenci v primeru nesreč in opremo gasilskega avtomobila. Preizkusili so se tudi v gašenju s pravim gasilskim aparatom na prah. Za konec pa so nam gasilci prikazali nevarnost nastanka požara ob neprimernem ravnanju z litij-ionskimi baterijami. Učenci so prikaz z zanimanjem opazovali in spoznali, da moramo biti zelo previdni pri rokovanju z napravami, kjer so prisotne tovrstne baterije.

Za pomoč pri izvedbi evakuacije in predstavitev dela gasilcev se prisrčno zahvaljujemo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Štangarske Poljane.

Sodelujemo v projektih

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random

Prijava/odjava uporabnika