Ne spreglejte ...

 • Predavanje za starše učencev od 5. do 9. razreda: KAKO PRISTOPATI K OTROKU V ČASU PUBERTETE?

  Čas najstništva je lahko zelo burno in zahtevno obdobje življenja. Hitre spremembe na področju telesnega, čustvenega in socialnega razvoja najstniku povzročajo stiske, težko dohaja sam sebe, se ne razume, pogosto je negotov in zbegan.

  Kaj pa starši najstnikov?

  Kako uspemo križariti med čustvenimi izbruhi in umikanjem v svet svoje sobe in družabnih omrežij? Ali vemo, kako se pravilno odzvati, ko se nam otrok upira, ko ima občutek, da ga nihče ne mara ali se pred nami zapira in nam ne zaupa svojih stisk?

  O tem, kaj vse lahko starši pričakujemo v obdobju najstništva, kako lahko z najstniki ohranimo odnos in jim pomagamo skozi to burno obdobje, bo spregovorila gospa NADA ZUPANČIČ, specialistka zakonske in družinske terapije, Imago terapevtka in karierna svetovalka.

  Predavanje bo V SREDO, 7. 12. 2022, OB 17. URI,

  v avli I. nadstropja OSNOVNE ŠOLE ŠMARTNO.

  Vljudno vabljeni!

  Več ...
 • 1
 • 2

Sodelovanje s PGD Štangarske Poljane in evakuacija

V petek, 21. 10. 2022, so nas na Podružnični šoli Štangarske Poljane obiskali gasilci PGD Štangarske Poljane. Predstavili so nam delo gasilcev, nas poučili o naravnih in drugih nesrečah ter predstavili tehnike gašenja požarov.

Letošnji slogan požarne varnosti nosi naslov »TUDI BATERIJE LAHKO ZAGORIJO«, zato so nas poučili o nevarnostih in pravilnem ravnanju z baterijami v mobilnih telefonih, prenosnih računalnikih, električnih skirojih …

Po uvodnem delu v učilnici je bilo na vrsti aktivno učenje, kako ravnati ob morebitnem resničnem požaru v šoli. Ob zvoku sirene smo izvedli požarno vajo in se po evakuacijski poti umaknili iz šole na zbirno mesto. Evakuacijo smo izvedli v rekordno kratkem času, a vseeno si želimo, da nas kaj takega nikoli ne doleti.

Po evakuaciji so se učenci na šolskem igrišču razdelili v dve skupini in gasilci so jim prikazali pravilno ravnanje s ponesrečenci v primeru nesreč in opremo gasilskega avtomobila. Preizkusili so se tudi v gašenju s pravim gasilskim aparatom na prah. Za konec pa so nam gasilci prikazali nevarnost nastanka požara ob neprimernem ravnanju z litij-ionskimi baterijami. Učenci so prikaz z zanimanjem opazovali in spoznali, da moramo biti zelo previdni pri rokovanju z napravami, kjer so prisotne tovrstne baterije.

Za pomoč pri izvedbi evakuacije in predstavitev dela gasilcev se prisrčno zahvaljujemo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Štangarske Poljane.

Sodelujemo v projektih

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random

Prijava/odjava uporabnika