Petelinčki v oktobru

    Petelinčki smo izkoristili lepe jesenske dni za izlete v gozd. Tam smo nabrali listje in z njim izdelali obleko gospe jeseni. Pričela se je prva angleška urica, kjer smo se učili predstaviti in pozdraviti preko pesmice. Izdelali smo sladico brez peke - čokoladne piškote z banano. Udeležili smo se likovne delavnice pod kostanji in se urili v risanju z ogljem. Izdelali smo uro iz škatlice od topljenega sira. Večina nas že prepozna števila do 12 in jih zna urediti po vrsti.

     Skupaj s čebelicami smo se odpravili na izlet v Kostrevnico. Hoja nas ni prav nič utrudila, brez težav smo se še dve uri igrali na igralih Podružnične OŠ. Ponosno smo sedli v šolske klopi in tam pojedli kosilo.

     V tednu otroka smo prvič kot petelinčki obiskali telovadnico. Urili smo se v poligonu, kjer smo med drugim hodili po gredi, naredili preval naprej in se kotalili. Odšli smo v kino k Čebelicam, kjer smo telovadili z Juvijem in se sladkali s kuhanim kostanjem. Predstavili so se nam tudi gasilci, ta dan smo izvedeli veliko zanimivega, med drugim tudi zakaj se naš oddelek imenuje Petelinčki.

     V okviru projekta "trajnostna mobilnost" smo izvedle druženje naše skupine in sicer smo združile obisk Gasilske brigade v Ljubljani z vožnjo z vlakom ter hojo mimo igral do cilja. Dan je bil poučen tako za nas vzgojiteljice kot otroke in starše. Imeli smo se lepo.

     

Galerija Petelinčki

Prijava/odjava uporabnika