Petelinčki v septembru

   Spet se je začelo novo vrtčevsko leto. Otroci so bili po počitnicah zelo željni ponovne igre z vrstniki, katere so poznali že iz "Metuljčkov", lepo so se vključili tudi štirje otroci, ki so se skupini priključili na novo. Igra otrok je sedaj že zelo ustvarjalna, petelinčki imajo zelo radi igro vlog, igro z lego kockami, sestavljanke, kreativni so tudi pri gradnji "ceste, garaže" iz lesenih plošč. Kljub začetnemu mesecu vrtca smo bili zelo delovni, sami smo naredili plastelin in kot pozdrav jeseni sadno kupo. Seveda nismo zapostavljali gibanja v naravi ali igrišču.

     Všeč nam je bila predstavitev glasbene šole Maurer. V tej urici smo spoznali izvirne inštrumente (zvonci, cevi) in se naučili ritmično-melodične pesmi Detel.

     Izlet v Litijo na prireditev v organizaciji Vrtca Litija z naslovom "Mavrično igrišče", nas je prijetno utrudil, saj je bilo tam zelo veliko zanimivih aktivnosti: knjižnica na prostem, poligon, nogomet v obročih, risanje vozil, glasbeni in mizarski kotiček, igra s plastelinom … Najbolj smo bili navdušeni nad izdelavo "črvov" in ogromnih milnih mehurčkov iz milnice.

Galerija Petelinčki

Prijava/odjava uporabnika