Pohod do Male Štange

Prav tole pot smo danes prehodili z učenci naše šole. Ne v 34 sekundah, zanjo smo z vsemi postanki vred potrebovali pet minut manj kot štiri ure. Prehodili smo 11 kilometrov in 350 metrov. In prav vsi smo zmogli.

Med potjo smo zavili k Tinčkovim, kjer smo pojedli malico iz nahrbtnika in se okrepčali z roladami, ki jih je Katja pripravila za nas, nato pa pohiteli mimo Špelčevih do zastavljenega cilja pri Povžarjevih, kjer je Neja pokazala sošolcem svoje živali, pričakal nas je pa tudi prigrizek za lažjo vrnitev v šolo.

Učenci so imeli možnost spoznati, da so vremenski pojavi na pohodu resnično spremenljivi in da je pomembno imeti na sebi in s seboj primerna oblačila in obutev - vsi so se odlično odrezali in imeli s seboj vse potrebno, tako da nikomur ni bilo prevroče v zavetnih legah, niti ga ni zazeblo na predelih, kjer je močno zapihalo. Doživeli smo meglo, pobožalo nas je nekaj sončnih žarkov, hiteli smo v zavetje pred vetrom, no - dežne kapljice pa so prav do zadnjega koraka zdržale v oblakih.