×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5759 is not published

Naravoslovni teden v Osilnici - 1. dan

Da vreme v tem tednu zagotovo ne bo naš gospodar, smo sklenili že med vožnjo v deželo Petra Klepca. Mladosti ne pritiče, da se spogleduje s tarnanjem. Raje se prepušča radoživosti in veselemu pričakovanju dogodivščin, ki jo čakajo. Okrepčani z odličnim kosilom smo tako prijeli v roke vsak svoj pisan dežnik in vzeli pot pod noge. Štiriurni pohod nam je prinesel marsikaj – od spoznavanja zgodovine do razigranega kepanja in klepetanja o marsičem. Opazovali smo čudovito naravo in kljub snegu opazili, da se pomlad tudi v teh krajih sramežljivo, a vztrajno približuje.

Sledilo je zanimivo predavanje, pri katerem se nam je v spomin najbolj vtisnila misel, da ljudje na obeh straneh mejne Koupe, oprostite, Kolpe, v svoji povezanosti, ki ne ločuje med enim in drugim narodom, govorijo enoten gebarski govor. Za zaključek smo si privoščili prijeten družabni večer.

Prijazni gostitelji nam obljubljajo, da nam dolgčas zagotovo ne bo. Po preživetem prvem dnevu jim to še kako verjamemo. Zdaj nas čakajo prijetno tople postelje in sladke sanje vse do jutra.

 

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika