×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5123 is not published

Tekmovanje iz prve pomoči

Po dveh letih premora je bilo ponovno tekmovanje iz prve pomoči, ki ga organizira Rdeči križ.Tekmovanje zajema teoretični in praktični del, kjer morajo učenci pokazati veliko znanja, da lahko uspešno pomagajo ponesrečenim in drugim, ki  so potrebni pomoči.

Na šoli se je pokazala želja po takšnem tekmovanju, saj so se tekmovanja udeležile kar dve ekipi. Eno ekipo so sestavljali učenci 9.razreda: Luka Dobravec, Gašer Tori, Nik Meserko, Gloria Baš, Sara Gavranović in Jure Virant. Drugo ekipo pa učenci 8. razreda: Vita Jakopinn, Pia Sušnik Selak, Julija Pirc, Aljaž Sirk, Neža Požun in Tilen Mušič. Ekipi sta imeli tudi rezervnega člana, to je bil Martin Hauptman.

Teoretični del je potekal v ponedeljek, 9. 5. 2022 na šoli, praktični del pa v torek, 10. 5. 2022, v prostorih občine v Litiji, kjer je tekmovalo šest ekip. Ekipa naše šole, ki so jo zastopali učenci devetega razreda, je zbrala največ točk in zasedla 1. mesto, ekipa osmega razreda, pa 2. mesto.

Ekipa  učencev 9. razreda in rezerve Vite Jakopinn se je udeležila tudi regijskega tekmovanja v Kočevju, v sredo, 11. 5. 2022. Tekmovanje je potekalo na štirih deloviščih, kjer je bilo več poškodovanih. Učenci so morali pokazati veliko znanja in veščin, ekipnega duha ter usklajenega dela. Oskrbeti so morali poškodbe, ki lahko ogrožajo življenje, to so zadušitev, srčni zastoj, huda krvavitev oz. amputacija roke, možganska kap...

Ekipa se je odlično odrezala, pokazala veliko znanja, dobro so se borili, čeprav je bilo bolj malo časa za priprave. Dosegli so odlično 2. mesto in si prislužili lep pokal in nekaj praktičnih nagrad.

Vsi tekmovalci si bodo v soboto, 14. 5. 2022,  ogledali državno tekmovanje.

Iskrene čestitke

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika