×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5095 is not published

Likovni koloniji

Sončno majsko dopoldne in cvetoča pomlad sta na plan privabila nadobudne mlade ustvarjalce, ki so se včeraj, 4. 5. 2022, zbrali v parku v Moravčah in slikali drevesa, cvetlice, gozdove in vso ostalo naravo, ki nas je obdajala. Tradicionalnega 26. mednarodnega EX TEMPORA so se udeležili tudi učenci naše šole in sicer Živa Štritof iz 8. b ter Neko Tekavec in Taja Ajda Maver iz 8. c. Vseh skupaj nas je bilo 130, iz 30 šol. Likovna dela so poslali tudi učenci iz Latvije, Makedonije, Švedske, Črne Gore, Srbije in Bolgarije. Razstava in podelitev priznanj bosta potekala v torek, 24. 5. 2022, na gradu Tuštanj.

V prejšnjem mesecu pa se je odvila tudi 1. likovna kolonija z naslovom "Nitke". Potekala je na Osnovni šoli Litija, v četrtek 14. 4. 2022 in je bila organizirana za učence in učenke zasavskih osnovnih šol. Našo šolo sta zastopali učenki Pija Štrumelj in Tjara Zeba iz 8. b. Vsaka je izdelala svoj dekorativni izdelek na temo Pletemo, pletemo niti.

Enodnevne likovne kolonije so namenjene učencem, ki imajo željo po likovnem izražanju, omogočijo jim sproščeno osebno izražanje in ustvarjanje na likovni način z uporabo različnih tehnik in naravnih materialov.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika