×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5063 is not published

Noč geografije

 V petek, 8. 4. 2022,  smo na OŠ Šmartno že drugič zapovrstjo organizirali Noč geografije, ki je evropski dogodek. Običajno poteka prvi petek v aprilu, mi pa smo jo iz objektivnih razlogov prestavili za en teden. Udeležili so se je učenci osmih in devetih razredov, ki obiskujejo dodatni pouk geografije. Če je lansko leto Noč geografije potekala preko ZOOM-a, smo letos prejeli povabilo Javnega zavoda Bogenšperk, da se dogodek organizira na čudoviti lokaciji gradu. Z veseljem smo ga sprejeli. Zato se tudi na tem mestu zahvaljujemo zaposlenim na zavodu, predvsem Maji in Petri, ki sta bili tudi mentorici skupinam.

Po uvodnem pozdravu in spoznavanju smo se razdelili po skupinicah in zavzeli posamezne grajske sobane. Te so nam pripovedovale zgodbe o Janezu Vajkardu Valvasorju, našem krajanu iz 17. stoletja. Vsaka skupina ga je spoznala na drug način. Nato pa smo drug drugemu predstavili naša nova pridobljena znanja.

Prijetno in poučno druženje smo začinili še s klepetom in večerjo v grajski krčmi, med katero sta se omizji s pomočjo kviza pomerili v poznavanju gradu in njegove zgodovine. Ob zaključku, ko se je dan že močno prevesil v noč, pa smo se peš odpravili proti Šmartnemu.

Učenci pa so med drugim zapisali: »Nadgradili smo svoje znanje o geografiji domačega kraja in Janezu Vajkardu Valvasorju. Upamo, da bodo podoben večer lahko izkusile tudi prihodnje generacije.«

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika