Teden pisanja z roko

Društvo Radi pišemo z roko, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom Republike Slovenije za šolstvo letos že šesto leto organizira vseslovensko akcijo Teden pisanja z roko. Namen akcije je ozaveščanje o pomenu pisanja z roko, ki je zelo pomembna spretnost. Pisava vsakega človeka je unikatna, kar pomeni, da nihče na svetu ne piše tako kot ti!

Splošno znano je, da pri pisanju s pisalom možgani delujejo bolj kompleksno kot pri pisanju na računalnik. Tudi informacija, zapisana z roko, se v spominu obdrži dalj časa. Tisti, ki pišejo z roko, imajo večjo vztrajnost, dolgotrajnejšo pozornost in več idej.

Tema letošnjega tedna pisanja z roko, ki poteka med 18. in 22. 1., je Pišem pismo prijatelju. Zato vas vabim, da tudi vi napišete pismo prijatelju, starim staršem, sorodniku, ki ga v teh časih redko ali sploh ne srečujete, ga pa pogrešate. V tem tednu se tudi potrudite in vse zapise v zvezke napišite s pisanimi črkami, lepo in tudi vi na ta način obeležite ta teden.

V prilogi si lahko preberete, kaj o pisanju z roko menijo letošnji ambasadorji tedna pisanja z roko: dr. Erik Brecelj, režiserka in scenaristka Urša Menart in vrhunski kolesar Tadej Pogačar.

https://www.pisemozroko.si/ambasadorji-tedna-pisanja-z-roko-2021/

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika