Jesenske ekskurzije so za nami

V drugem tednu septembra smo izvedli prvo ekskurzijo v tem šolskem letu. Učenci sedmih razredov so obiskali Velenje in in spoznali preobrazbo pokrajine, ki je nastala zaradi večstoletnega rudarjenja na tem območju. Seveda so se spustili tudi v podzemlje, med rudarje, kjer so se seznanili s težkimi razmerami rudarjenja v preteklosti. Zaključek ekskurzije je bil še bolj zgodovinski - v Šempetru v Savinjski dolini so sledili zgodbam starih Rimljanov, ki so ohranjene na nagrobnikih v rimski nekropoli.

Deveti razredi so se podali na ekskurzijo po Gorenjski, kjer so obiskali Kropo, Radovljico in Vrbo. V vigenjcu Vice so ob pripovedovanju in prikazu nekdanjega kovačaspoznali zgodovino kovatva, med sprehodom skozi Kropo pa arhitekturo naselja, ki jo je zaznamovala prav ta dejavnost. Najdlje so se zadržali v Radovljici, kjer so med drugim obiskali čebelarski muzej in spominsko sobo Antona Tomaža Linharta. Ekskurzijo so zaključili v Vrbi z ogledom rojstne hiše Franceta Prešerna, ki je učence navdušila predvsem zaradi odličnega vodenja vodnika Janeza.

Skupna značilnost obeh letošnjih jesenskih ekskurzij je bila prav gotovo uporaba zaščitnih mask v avtobusu in na vseh notranjih ogledih. Učenci so razumeli, kako pomembno je upoštevanje tega pravila in niso prav nič " komplicirali". Po prihodu domov pa so jih z veseljem sneli in globoko vdihnili šmarski zrak.

Prijava/odjava uporabnika