Razstava VOJNA ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO 1991

V sredo, 4. 12. 2019, je bila v avli šole Šmartno otvoritev razstave Vojna za samostojno Slovenijo 1991. Razstavo je pripravila Zveza policijskih veteranskih društev Sever v sodelovanju z Muzejem slovenske policije in Muzejem za novejšo zgodovino. Prikazuje zanimive fotografije in drugo dokumentarno gradivo ter opise ključnih dogodkov iz obdobja osamosvajanja naše države. Izobraževalne ustanove imajo pomembno nalogo, vzgajati mlade generacije v domoljubju ter ohranjanju in spoštovanju pomembnih dogodkov iz naše zgodovine. Med njimi imata osamosvojitvena vojna in oblikovanje lastne državnosti poseben pomen. 

Govorniki na otvoritveni slovesnosti so bili poleg ravnatelja šole tudi župan občine Šmartno, Rajko Meserko, predsednik Policijskega veteranskega društva Sever, Ljubljana, Emerik Peterka, in poslanec v državnem zboru, Boris Doblekar. Vsi so poudarili pomen dogajanj v procesu osamosvajanja, katerih začetki segajo že v leto 1989. Po razstavi je obiskovalce vodila kustosinja Muzeja slovenske policije, magistra Biserka Debeljak.

Razstava bo na ogled do četrtka, 19. 12. 2019, v zgornji avli šole. V okviru pouka si jo bodo ogledali učenci naše šole, vabljeni pa ste tudi drugi obiskovalci.

Prijava/odjava uporabnika