Naravoslovni dan v Arboretumu Volčji Potok

Učenci 6. b so imeli naravoslovni dan v sredo, 20.11. 2019, učenci 6. a in 6. c, pa v četrtek, 21. 11. 2019. Naravoslovni dan je potekal v Arboretumu Volčji Potok. Beseda arboretum pomeni zbirko dreves in grmov, v kateri se nahaja okoli 4000 vrst na površini 85 hektarjev.

Namen naravoslovnega dneva je bil spoznati zgradbo rastlin in najbolj značilne tudi prepoznati, opazovati posebnosti dreves in grmov. Del dneva je potekal v učilnici, del pa na terenu kljub dežju. Tako so učenci spoznali posebnosti močvirske ciprese, ki ima prezračevalne korenine, franocoskega parka s pušpanom, ki ga lahko lepo oblikujemo. Spoznali so posebne prilagoditve bršljana, za katerega mnogi mislijo, da je zajedalka dreves, pa se samo oprijema debla in vej. Občudovali so ginko in parocijo ( sibirsko bukev) v čudovitih žarečih rumenih barvah. Nenazadnje se  je pokazala še mavrica v vsej svoji veličini.

Na koncu so si učenci še ogledali razstavo kaktusov, med njimi posebneže - žive kamenčke, ki lahko spreminjajo svojo barvo glede na okolico in orhideje.

Prijava/odjava uporabnika