Dan slovenske hrane - tradicionalni slovenski zajtrk

ZAHVALA

Za nami je prijetna delovna sobota – sobota, ko smo obeležili že 9. leto projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Tako kot vsako leto, smo dan pričeli z zajtrkom – postregli smo si s kruhom iz krušne peči, domačim maslom, mlekom, medom in ekološko pridelanim jabolkom, nadaljevali pa s kuharskimi/ustvarjalnimi delavnicami. Pripravili smo veliko okusnih, tradicionalnih slovenskih jedi, ki smo jih z veseljem poskusili prav vsi, tako učenci, učitelji kot starši in drugi obiskovalci ekološke tržnice. Nekateri niste kuhali, ste pa ustvarjali in ustvarili simpatične izdelke. Hvala vsem učencem, ki ste bili prisotni v šoli in pripravili te okusne jedi/izdelke, učiteljem, ki ste bili idejni vodje kuharskih/ustvarjalnih delavnic, kuharicam, ki ste bile v veliko pomoč pri končni pripravi jedi, nastopajočim na odru za prikaz tradicionalnih slovenskih plesov in odigrane glasbe na harmoniko, učiteljici za razstavo starih gospodinjskih pripomočkov, zunanjim sodelavcem (Razvojnemu centru Srca Slovanije, kmetom, rokodelcem, ZD Litija, Mladinskem centru Litija), ki ste obogatili dogajanje s svojo ponudbo, in seveda staršem, ki ste zapolnili naše šolske prostore ter organizatorjem dogodka, brez katerih tega dogodka nebi bilo.

Lea Štajer

Prijava/odjava uporabnika