Različnost je zakon!

Z novim šolskim letom je ponovno zaživel projekt Korak k Sončku. Za prvi večji dogodek v tem okviru so tudi letos poskrbeli člani Društva paraplegikov ljubljanske regije.

V sredo, 2.10., so izpeljali program osveščanja in preventive v cestnem prometu - Različnost je zakon! Učence 4. in 5. razredov so osveščali o tem, kako pomembna je preventiva, previdnost na cesti in skrb za lastno varnost. Učenci so slišali mnogo tragičnih zgodb in se srečali z ljudmi, ki jim je trenutek nepremišljenosti ali nepazljivosti za vedno spremenil življenje. Kljub invalidnosti in vsakdanjimi ovirami, ki jih ta prinaša, pa so bili naši gostje polni življenja, optimistični in zagnani. Dokazali so nam, da se da tudi kljub invalidnosti kvalitetno živeti in veliko početi, če le imajo ustrezne pogoje.

Tako so učencem ponudili izkušnjo vožnje z invalidskimi vozički preko ovir, ki so na vsakem koraku. Pokazali so jim, da so lahko invalidi tudi športniki, tako da so se skupaj pomerili v košarki na invalidskih vozičkih in igrali namizni tenis. Slikar, ki se je po poškodbi naučil slikati z usti, pa je učence navdihoval in opogumljal, da so umetnine lahko tudi plod ust ali nog.

Zahvaliti pa se moramo tudi članicama Medobčinskega društva invalidov Litija-Šmartno, gospema Veri Bric in Cvetki Tornar. Našim petošolcem sta predstavili dejavnosti svojega društva in eno izmed delavnic, izdelovanje okrasnih škatlic,  tudi pripravili ter izpeljali.

Vsem sodelujočim še enkrat hvala za uspešno izpeljan dan.

Prijava/odjava uporabnika