Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

Pred nami je novo šolsko leto, polno pričakovanj in želja. Upam, da ste se učenke in učenci med počitnicami spočili, si nabrali novih moči, da ste se igrali in družili s prijatelji "v živo" in ne samo preko zaslonov. Vsi ste verjetno malo zrasli, se spremenili, pridobili nove izkušnje in se naučili opravljati kakšno novo delo. Po dobrih dveh mesecih oddiha pa gotovo že pogrešate svoje sošolke in sošolce in se veselite srečanja z njimi.

Vsako novo šolsko leto prinaša nekaj novosti. Tudi letošnje ne bo nič drugačno. Eden od ciljev v prihajajočem šolskem letu je spodbujanje medsebojnega spoštovanja, odgovornosti in učenje za znanje, ne samo za ocene. Znanje in izkušnje, ki jih pridobivate v osnovni šoli,  vam bodo pomagale dozoreti in »odleteti« novim dogodivščinam naproti. Takšno je bilo sporočilo letošnjih »devetarjev«, ki so v sodelovanju z učiteljicami pripravili odlično valeto in se tako na lep način poslovili od naše šole.

Ker vemo, da se zahtevno miselno delo opravlja učinkoviteje, ko se dobro počutimo, si bomo prizadevali tudi za kakovostne odnose med učitelji in učenci. Upamo, da boste tako dosegali še boljše rezultate, zato je pomembno, da učenci in učenke s svojim odnosom, pozitivno naravnanostjo in sodelovanjem pri pouku svoj delček v tem mozaiku prispevate tudi sami. Starše pa vabimo, da še naprej spodbujate svoje otroke k izpolnjevanju njihovih obveznosti v šoli in doma, s tem pa, predvsem v njihovo dobro, podprete prizadevanja šole, da bi vaši otroci v življenju uspeli. Znanje in spoštljivo vedenje sta dobra popotnica za lepo prihodnost. Zato resnično upam, da bomo na naši poti skozi novo šolsko leto uspešno prepluli manjše in večje valove, brez viharjev in brodolomov.

Tistim, ki prvič prestopate šolski prag, pa velja posebna dobrodošlica. Želim vam, da bi se v šolskih prostorih dobro počutili, pridobili veliko pozitivnih izkušenj in čim več uporabnega znanja za življenje.

Prijava/odjava uporabnika