Zaključna prireditev Korak k Sončku

Športno dvorano smo v sredo, 22.5.2019, napolnili srčni ljudje. Na zaključni prireditvi projekta Korak k Sončku so sodelovali vsi učenci od 1. do 5. razreda, vključno s podružničnima šolama Štangarske Poljane in Velika Kostrevnica. Nekateri učenci so se dogodka udeležili kot gledalci, nastopajoči pa so nam sočutje, in vse kar je dobrega v ljudeh, prikazali s petjem ali plesom. Poslušali smo tudi deklamacijo, zgodbici petošolcev o drugačnosti, četrtošolca pa sta se nam predstavila kar v znakovnem jeziku.

Svojo glasbeno točko so dodali tudi naši gostje iz Varstveno delovnega centra iz Litije. Medse smo povabili tudi predstavnika Medobčinskega društva invalidov Litija in Šmartno pri Litiji ter gospoda Janeza Brica, ki naše učence vsako leto seznanja s svetom gluhih.

Vrhunec prireditve je bil intervju naše vsestranske učenke Žane Primc z gospodom Gojmirjem Lešnjakom – Gojcem. Izvedeli smo, da ni le vrhunski igralec, ampak poleg mnogo drugega tudi profesor slovenščine, ki ima disleksijo. Med drugim nam je zaupal, kako se spopada s premagovanjem bralnih težav.

Učence je opogumil, da ovire, ki jih prinaša drugačnost, niso razlog za obup. So kvečjemu izziv, ki nas s trudom in dobro voljo lahko pripelje do zvezd.