Župančičeva frulica

Predizbora tekmovanja za 29. Župančičevo frulico sta se v petek, 10. 5. 2019, udeležili Ana Kokalj in Lucija Jesenšek iz 5. b razreda.
"Deklamatorski gostota in vnema sta se prešerno kotalili. Pridržane sape smo se vrtinčili med ritemskimi udarci in pomenskimi pobliski. Kadar so završali v skladnem večglasju, smo v blagi omotici hvaležno mrmrali. Mrmot so vzdražili zvonki in prisrčni poudarki Ane Kokalj , ki je skrivnostnega obiskovalca iztesala s posebno dramaturško točnostjo." S temi besedami je pohvalila Anin nastop predsednica tekmovanja za Župančičevo frulico Tjaša Koprivec Vuga, pripovedovalka in pesnica, radijska voditeljica in letošnja predsednica strokovne komisije, v kateri sta bila še Mateja Perpar in Gašper Jarni.
Učenci iz dvanajstih osnovnih šol Osrednje Slovenije, Primorske in Gorenjske so svoje deklamatorske sposobnosti prikazali na OŠ Log- Dragomer. Nobeni naših udeleženki se sicer ni uspelo uvrstiti v ožji izbor, vendar sta s svojima nastopoma suvereno deklamirali pesmi Andreje Borin: Obisk in Izlet. Za nastop obema še enkrat čestitam.