×

Napaka

Error the gallery with an id of: 3529 is not published

Obisk MDI in VDC

V petek, 10.5., je Korak k Sončku  učence 4. a in 4. d ponesel v Litijo. Najprej smo se ustavili v Medobčinskem društvu invalidov Litija – Šmartno, kjer sta nas že četrto leto zapored toplo sprejela predsednik društva g. Bogomir Vidic in podpredsednica ga. Vera Bric.

Predstavila sta nam delovanje društva in njihove številne aktivnosti: športne, ustvarjalne, počitniške, izletniške in druge. Ogledali smo si društvene nove prostore in številne lične izdelke, ki jih ustvarjajo njihove članice. Na poti mimo pokalov s tekmovanj, ki so si jih prislužili člani društva, so nas pogostili z bonboni, tako da smo veselo nadaljevali pot proti VDC.

Varstveno delovni center Zagorje domuje v Šmelcu. Učenci so se navdušeno pridružili njihovim varovancem pri vsakdanjih opravilih. Nekateri so se z vso nemo spopadli s čiščenjem velikih steklenih oken, drugi so pomagali urejati okolico. Dekleta je zanimala likovna terapija, skupina učencev je pripravljala pločevinke za dekoriranje, drugi so izdelovali kroglice iz pisane polstene volne, pri fantih pa je največ zanimanja vzbudilo sestavljanje stikal za hladilnike. Njihovi mentorji so bili tokrat večinoma kar varovanci VDC sami, ki so se z veseljem in z vso odgovornostjo spopadli s to novo izkušnjo.

Vsem gostiteljem iskrena hvala za topel sprejem in nasvidenje na naši zaključni prireditvi!

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika