NOČ KNJIGE 2019

 

Tudi letos smo se odločili, da se pridružimo akciji noč knjige. Naše druženje ob knjigi, katerega so se lahko udeležili učenci 3. - 5. razreda, ki so prvi zaključili branje za bralno značko, smo poimenovali Pomladna noč s Piko v knjižnici.

Zbrali smo se v petek popoldan. Po uvodnem nagovoru, so učenci prisluhnili odlomkom iz knjige Pika Nogavička. Sledilo je skupno razgibavanje, naučili smo se namreč zaplesati Pikin ples. Nato so se učenci lahko odločili, v katerih delavnicah bodo ustvarjali. Izbirali so med izdelovanjem butaric, pisanjem pesmi, pripravo kamišibaj predstave in plesno delavnico. Medtem, ko so ustvarjali, so učiteljice za večerjo napekle celo goro slastnih palačink. Po večerji smo se odpravili na krajši pohod po nočnem Šmartnu, nato pa "postlali postelje": iz telovadnice smo prinesli blazine, nanje pa razgrnili splane vreče, si umili zobe in sledilo je tiho branje. Pozno v noč so še gorele svetilke, s pomočjo katerih so učenci prebirali vsak svojo knjigo. Res je bilo težko zaspati!

Noč pa je bila seveda prekratka. Po zajtrku smo pospravili, sledilo je še malo branja in že so po svoje otroke prišli starši.