×

Napaka

Error the gallery with an id of: 3495 is not published

Regijsko tekmovanje iz prve pomoči

 Regijsko tekmovanje je potekalo na osnovni šoli Dol pri Hrastniku, v sredo, 10. aprila 2019. Tekmovalo je šest osnovošolskih ekip: Šmartno, Dol pri Hrastniku, Zagorje, Trbovlje, Moravče in Kočevje.

Tekmovanje je potekalo v dveh delih, teoretično in praktično. Pri teoretičnem delu so pisali test o prvi pomoči in poznavanju zgodovine Rdečega križa. Pri praktičnem delu so morale ekipe oskrbeti šest poškodb na treh deloviščih. Ekipe so morale pokazati veliko znanja, delovati usklajeno, oskrbeti več poškodb hkrati, med njimi tudi težke poškodbe kot je naprimer poškodba medenice in nezavest. Nezavestnega poškodovanca so morali oskrbeti, oživljanje pokazati na lutki ter uporababiti defibrilator, potem pa poškodovanca nemestiti  še v stabilni bočni boložaj.

Ekipo prve pomoči, ki je zastopala našo šolo, so zastopali: Lana Doblekar iz 9. b, ki je bila tudi vodja ekipe, Luka Dobravec iz 6. c, Timotej Jesenšek iz 8. b, Teja Kokovica, Saša Posega in Jona Smrekar, vse iz 9. b. Usvojili so 3. mesto.

Cilj tekmovanje ni samo zmagati, ampak pokazati sodelovanje v ekipi, timsko delo, pravilen pristop do poškodovanih, nudenje pomoči, če jo le ti potrebujejo.

 

Ekipi iskrene čestitke!

 

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika